Γεώργαρης: Ικανοποιητικός ο τζίρος στις γιορτές!


Ο Πρόεδρος του E.Σ.Κορίνθου κ. Βασίλης Γεώργαρης δήλωσε σχετικά:
"…  Όσον αφορά τον τζίρο των εορτών , ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιητικός. Οι Κορίνθιοι προτίμησαν τη δική τους αγορά, αλλά ο τζίρος ήταν κατώτερος των περσινών αποτελεσμάτων, γεγονός το οποίο αιτιολογείται από τις συνεχείς περικοπές μισθών , αλλά και συντάξεων , τις απολύσεις και τα συνεχώς επιβαλλόμενα χαράτσια στην τσέπη του Έλληνα πολίτη.

Αρνητικό ρόλο   επιπλέον έπαιξε και η χρήση του πλαστικού χρήματος,  αλλά και τα τραγικά μέτρα χρηματοδότησης από πλευράς τραπεζών.

Η αγορά ουσιαστικά κινήθηκε τις μέρες κοντά στη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονίας. Σε αυτό βέβαια έπαιξαν ρόλο και οι κακές καιρικές συνθήκες .

Για τις χειμερινές εκπτώσεις όπως έχει κοινοποιηθεί έχουν ήδη ξεκινήσει από την Δευτέρα  9 Ιανουαρίου 2017 και πρόκειται να διαρκέσουν έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 . Οι έμποροι και μέλη του ΕΣΚορίνθου , έχουν ήδη ενημερωθεί για τις οδηγίες διενέργειας των εκπτώσεων όπως αυτές μας έχουν κοινοποιηθεί από την ΕΣΕΕ.

Τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου ουσιαστικά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων , καθώς διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων τα οποία πωλούνται σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Οι Κορίνθιοι συνεπώς έχουν δύο λόγους να προτιμήσουν την τοπική αγορά της Κορίνθου . Τις χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την ποιότητα  αλλά και την στήριξη της τοπικής αγοράς.

Σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα είναι εμφανές το κλίμα της ανασφάλειας που επικρατεί μεταξύ όλων των εμπόρων, οι οποίοι αναρωτιούνται πως θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα . Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο εμπορικός κόσμος οδεύει σιγά σιγά προς την οικονομική καταστροφή . Αν και πολλές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν γίνει οικογενειακές , παρόλα αυτά οι λειτουργικές δαπάνες δεν επιτρέπουν το παραμικρό κέρδος .

Τέλος θα ήθελα να απευθυνόμενος προς τους Κορίνθιους  να πω, ότι μπορεί να έχει αρχίσει η εκπτωτική περίοδος ,αλλά στην ουσία η περίοδος των προσφορών στα καταστήματα της Κορίνθου διαρκούν όλο τον χρόνο . Συνεπώς οφείλουν να κάνουν τα ψώνια τους από την τοπική αγορά της Κορίνθου στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Η καρδιά της πόλης είναι οι μικρές επιχειρήσεις . Ο Ελληνικός λαός κατά καιρούς έχει περάσει από πολλά εμπόδια και στο τέλος έχει καταφέρει να επιβιώσει . Έτσι ελπίζω πως θα καταφέρουμε να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο μέσα στο οποίο ζούμε με τη δύναμη της ελπίδας , της αισιοδοξίας και της αλληλοβοήθειας " .
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου