Mόνο αν ανανεωθεί θα σωθεί το ΠΑΣΟΚ της Κορινθίας!


Στα μάτια πολλών πρώην Πασόκων ο Τσίπρας το 2014 φάνηκε ως ο νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς.
Χιλιάδες στελέχη αλλά και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησαν ένα κόμμα που υποσχόταν ότι θα κάνει με ένα και μόνο σχίσιμο του μνημονίου την Ελλάδα όπως την ήξεραν απο την εποχή της πράσινης ευδαιμονίας.!
Η εμπλοκή εξάλλου του ΠΑΣΟΚ (Γιώργου και Βενιζέλου) με τα μνημόνια έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες  του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος.
Οι πολίτες του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ πλην των αρπακτικών που είδαν καινούριες καριέρες και νέες μπίζνες έχουν απογοητευθεί αλλα δεν κάνουν και εύκολα το βήμα της επιστροφής.
Και δεν το κάνουν γιατί ο πολυκερματισμός του κεντρώου χώρου της λεγομένης Δημοκρατικής παράταξης και το ελλειματικό ηγετικό πρσωπικό δεν εμπνέουν.
Μάλλον απογοητεύουν.
Σε τοπικό επίπεδο Κορινθίας το ΠΑΣΟΚ έχει μεγαλύτερη κοινωνική δυναμική απο την πολιτική του δύναμη.
Ομως είναι στάσιμο και στατικό.
Χρειάζεται ολική ανανέωση τουλάχιστον σε πρόσωπα για να προσδιοριστεί η νέα αφετηρία.
Αλλα οι νέοι δεν βγαίνουν μπροστά όσο στις ηγεσίες των "κρατιδίων" της Κεντροαριστεράς πρυτανεύει ο προσωπική επιβίωση του κάθε ηγέτη  ακόμα και εις βάρος της πατρίδας που απαιτεί την ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης.
Και δεν θα ανανεωθεί το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία, ούτε θα βγούν μπροστά οι νέοι μέχρι να βρεθεί το πρόσωπο που θα ενώσει τα κομμάτια του πολιτικού χώρου που έχει μετατραπεί σε όμηρος της παραπλάνησης του Τσίπρας και των απίστευων μεταμορφώσεων της κατ' ονομασία αριστεράς.!
 Σε κάθε περίπτωση με κάποιο τρόπο πρέπει στην Κορινθία να εκφραστεί η δυναμική που έχουν κοινωνικά τα στελέχη αλλα και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που δεν το έχουν εγκαταλείψει ακόμα και τώρα που τα χρόνια είναι πέτρινα.!
Καθήκον των παλιών στελεχών του κόμματος στην Κορινθία είναι να βγάλουν μπροστά νέους και νέες που δεν τους βαραίνει καμία μα καμία "πολιτική αμαρτία" απο το παρελθόν.
Νέους και νέες που θα ξαναστήσουν απο την αρχή και τις οργανώσεις αλλά και την πολιτική δράση στην Κορινθία.!
Ο χώρος των δήμων της Κορινθίας είναι γεμάτος απο στελέχη που είναι ΠΑΣΟΚ αλλα είναι απενεργοποιημένα τα τελευταία χρόνια. Τα κοινωνικά αυτά στελέχη μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά μία νέα προσπάθεια νέων ανθρώπων, που θα ξαναφέρουν αισιοδοξία.!
Δεν τρέφω ελπίδες ότι θα γίνει ανανέωση αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ξανασταθεί στα πόδια της η Δημοκρατική παράταξη και ο κύριος φορέας της το ΠΑΣΟΚ.
Κάποια στιγμή που θα καταρρεύσει η μεγάλη πολιτική απάτη του Τσίπρα οι πολίτες θα επιβάλλουν την ενότητα της κεντροαριστεράς και την νέα της πορεία..!
Δεν είναι τυχαίο ότι απο τα 30.000 και πλέον μέλη που είχε το 2010 το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εγγραφεί ούτε 100...!!!
 Καθόλου τυχαίο δεν είναι αυτό.!
Απεναντίας δείχνει τον δρόμο!

Γιάννης Λάμπρου
Νοέμβριος 2016
Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου