Ο Θωμάς Κοροβίνης στην δημοτική βιβλιοθήκη Κορίνθου


Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου φιλοξένησε τον συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη και το βιβλίο του “55”.

   Τον συγγραφέα και τους αναγνώστες - ακροατές καλωσόρισε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κ. Μαρία Λύρα και τον συγγραφέα παρουσίασε η υπεύθυνη της ομάδας συντονισμού των “Αναγνώσεων”, κ. Σοφία Δασκαλοπούλου.

   Η κ. Ράνια Σαζακλή, υπεύθυνη προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης ανακοίνωσε την αφιέρωση την εκδήλωσης, στο Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε) με θερμές ευχαριστίες για την δωρεά των 302 ξεχωριστών -  από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου -  βιβλίων, τα οποία αποτελούν βάση για την επίτευξη του στόχου της Βιβλιοθήκης να παραμείνει μια πλούσια και δημιουργική πηγή γνώσης.

  Το βιβλίο “55” είναι  μια μυθιστορηματική αφήγηση, της ζωής στην Κωνσταντινούπολη, σχεδόν ολόκληρο τον εικοστό αιώνα, από την Μαρίκα την Ταταυλιανή, μια Πολίτισσα κυρά… λογία και μποέμισσα με διαρκείς αφηγηματικές κορυφώσεις που επιστρέφουν στα ακραία γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955.

  Ιστορία και προπαντός πληγωμένη μνήμη, όπως ανέφερε ο συγγραφέας, αποτελούν τα κυρίαρχα συστατικά του βιβλίου, αποσπάσματα από το οποίο διάβασε ο ίδιος και η μαέστρος κ. Φάλια Παπαγιαννοπούλου.

 Στην συνομιλία του με το κοινό, ο Θωμάς Κοροβίνης, μίλησε για την Κωνσταντινούπολη και την βιωματική σχέση μαζί της, που τον οδήγησαν να γράψει το “55”, αφιερώνοντάς το “…στους τελευταίους της ομογένειας αδελφούς που ζουν στην Πόλη”!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου