Τι πραγματικά συμβαίνει στην ομάδα του Πνευματικού;


ΜΕΡΟΣ Α'
2,5 χρόνια πριν δοθεί εκκίνηση για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Κορινθίων παρατηρούνται παράξενα και πολύ παράδοξα φαινόμενα.
Ο δήμαρχος  πλέον ξεκάθαρα δηλώνει είτε επειδή τον εκνεύρισαν είτε επειδή το σχεδιάσε ότι θα διεκδικήσει τον δήμο και για μία ακόμα θητεία.
 Ο κ.Πνευματικός δεν είναι πρωτάρης και η κίνηση του νωρίς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα είναι κίνηση έμπειρου αυτοδιοικητικού.
Και δεν είναι στον αέρα, διότι έχει τα χαρτιά του που είναι φανερά.
Απο τους 20 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους θα τον ακολουθήσουν πιστά οι 19,μετά και την αντιδημαρχοποίηση του κ.Ζώγκου που ήθελε να διαφοροποιηθεί.
Απο τους 20 οι 17 τον πιέζουν να είναι και πάλι υποψήφιος.
Ακόμα και κάποιοι επαμφοτερίζοντες όταν μπαίνουν στο γραφείο του είναι οι πρώτοι που τον πιέζουν.
Ηδη έχουν δημόσια καταγραφεί ΕΠΙΣΗΜΕΣ προσχωρήσεις σε αυτόν απο στελέχη που το 2014 είτε απείχαν είτε ήταν υποψήφιοι με τον κ.Νανόπουλο, όπως η περίπτωση του προέδρου των Ρόταρυ Κορίνθου κ. Μπαζιωτόπουλου, αλλά και άλλων.
Η στήριξη του απο τα τοπικά ΜΜΕ είναι σταθερή και δεδομένη και η στήριξη του απο θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες, παραμένει ισχυρή.
Ο δήμαρχος θεωρεί ότι θα καταφέρει να βάλει σε σειρά νέα σημαντικά έργα και φυσικά να κερδίσει νέες συμμαχίες απο χώρους που το 2014 δεν ήταν μαζί του όπως η περίπτωση του κ.Πιέτρη και άλλων.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι βλέπει και ο ίδιος όπως και όλοι ότι ενώ η παράταξη του είναι ακόμα συμπαγής ο χώρος της αντιπολίτευσης έχει σοβαρά ρήγματα που δεν μπορούν να γεφυρωθούν και εκτιμά ότι ο κ.Νανόπουλος αν είναι υποψήφιος θα είναι σοβαρά πιο αδύνατος απο τις προηγούμενες εκλογές και δεν θα έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
Με βάση και δεδομένα όλα τα παραπάνω διαβλέπει ότι είναι ακόμα κυριάρχος του πολιτικού παιχνιδιού και νωρίς ξεκαθαρίζει την κατάσταση στον χώρο του.
Δεν αφήνει περιθώρια κινήσεων και τάσεων διάλυσης της δημοτικής του ομάδας, που θα προέκυπταν αν τα άφηνε απλα να αιωρείται.
Και όπως λέει και ο ίδιος ο κόσμος δύσκολα πάει απο το δοκιμασμένο στο αβέβαιο νέο.
Πολλές φορές όμως πάει..εδώ πήγε στον Τσίπρα...!

ΧΑΣΙΚΙΔΗΣ-ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
Δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στην δημοτική πλειοψηφία
Ο καρδιολόγος κ.Χρήστος Χασικίδης είναι ένας ισχυρός πολιτικά παίκτης που μετά τις εκλογές του 2014, αιωρείται η πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Η δημοφιλία του είναι δεδομένη αλλά οι εξελίξεις με βάση την πρόθεση του δημάρχου, δημιουργούν πολλά προβλήματα.
Απο το σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να περιμένει ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό σύμβουλο να τον ακολουθήσει αν κατεβαίνει ο Πνευματικός.
Θα αναγκαστεί να μπεί σε μεγάλα προσωπικά διλλήματα και αποφάσεις δύσκολες με δεδομένη την ποιότητα του ως άνθρωπος. Αν ο δήμαρχος αποσύρει την πρόθεση του έχει τον πρώτο λογο,με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή είναι ο πυλώνας στήριξης του δημάρχου.
Πριν ο κ.Πνευματικός ανακοινώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος ισχυροί παράγοντες της Κορίνθου, μιλούσαν πολύ θερμά για τον Νίκο Σταυρέλη.
Ενα σοβαρό,μετρημένο και εξαιρετικό άνθρωπο της αυτοδιοίκησης που αποπνέει σεβασμό.
Ο Νίκος Σταυρέλης όμως δεν είναι ο άνθρωπος που θα πήγαινε απέναντι απο τον δήμαρχο που έχει στηρίξει απο το 1994.
Θα έκανε το βήμα μόνο αν δεν κατέβαινε ο δήμαρχος.!
Αυτά και μόνο αυτά κινούνται στον χώρο της δημοτικής ομάδας του Πνευματικού και τίποτα άλλο.
Ολα είναι υπό απόλυτο έλεγχο και κάποια νάζια που κάνουν ενίοτε κάποιοι είναι απλά για να πάρουν ένα χάδι ή μία υπόσχεση απο τον κ.Πνευματικό.
Είναι γνωστό ότι πλην του κ.Σταυρέλη  ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση στον δήμαρχο ούτε και του Τενεάτη κ.Δράκου εξαιρουμένου.!
Πάντα να βάζει κανείς στο νού του και το απρόοπτο και το γεγονός ότι σε 5-6 μήνες μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω..!
Τώρα τι πιθανότητες νίκης έχει το σχήμα είναι ρεπορτάζ που αν είμαστε καλά θα κάνουμε μετά απο 1,5 χρόνο και όταν ξέρουμε τον αντίπαλο του κ.Πνευματικού.
Μέχρι τώρα αυτή είναι η κατάσταση στο δημαρχείο και προχωρά.!

Γ.Λ.
Νοέμβριος 2016
Street lige
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου