6 στους 10 Κορίνθιους επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές!!!!



Μείωση κύκλου εργασιών κατέγραψαν στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2016 σχεδόν οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις της Κορινθίας (πλην των τουριστικών), ενώ πάνω από έξι στους δέκα επιχειρηματίες της περιοχής (62%) αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους για την εξυπηρέτηση κάθε μορφής δημόσιας απαίτησης το επόμενο τρίμηνο (ΟΑΕΕ, εφορίες, τράπεζες).


Επιπροσθέτως,  η χρήση σύγχρονων μορφών τραπεζικής (ηλεκτρονική τραπεζική– τερματικά POS) δεν έχει υιοθετηθεί από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, επειδή υπάρχουν οφειλές έναντι των υποχρεώσεών τους.
Υπολογίζεται ότι μόνο το 36,69% των  επιχειρηματιών έχουν εγκαταστήσει τερματικό POS στην επιχείρησή τους, ενώ το 63,31% δεν έχει ακόμη προβεί σε τέτοια κίνηση, παρότι η ζήτηση για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα είναι πανελλαδικά αυξημένη.
Το 79% των επιχειρήσεων παρουσιάζει, μείωση του κύκλου εργασιών.
Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την προοπτική του επόμενου τριμήνου. Συγκεκριμένα, πάνω από εννέα στους δέκα επιχειρηματίες (ποσοστό 94%) θεωρούν ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί.
Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω ρυθμίσεων οφειλών, αρκετές από τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν. 
Εκτιμάται ότι το 55%  έχει ρύθμιση, έναντι 45% που δεν έχει αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα. Μεταξύ των επιχειρηματιών που έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, πάνω από τρεις στους δέκα (35%) έχουν χάσει τη ρύθμιση, ενώ το 65% καταφέρνει να καταβάλει εμπρόθεσμα τις δόσεις.
  
 Σχεδόν εννέα στους δέκα (ποσοστό 87%) δεν προτίθενται να κάνουν προσλήψεις στο επόμενο τρίμηνο.
Ακόμη όμως και οι προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν, αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (83%) θέσεις μερικής απασχόλησης.
 Αντίστοιχα, την πλειονότητά τους, οι επιχειρήσεις δεν προτίθενται να κάνουν επενδύσεις στο επόμενο τρίμηνο.
Μόλις το 7% των επιχειρήσεων έχει εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κύριες προτάσεις των επιχειρηματιών,  είναι οι εξής:
-για το μεν φορολογικό συγκλίνουν στην ανάγκη να υπάρξει μείωση α)των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, με την ύπαρξη αφορολόγητου ποσού και β)της προκαταβολής και του ΦΠΑ.
-Ζητούν ακόμη την επαναφορά των 100 δόσεων με πάγωμα των προηγούμενων οφειλών.
-Για το ασφαλιστικό εισηγούνται επίσης την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων με ταυτόχρονο πάγωμα των προηγούμενων οφειλών, ενώ αναφέρουν ότι προκειμένου οι ρυθμίσεις να έχουν ουσία, δεν θα πρέπει να "χάνονται" για ασήμαντη αιτία.

Street Life
Νοέμβριος 2016
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου