Τσελέντης: Αστειότητες τα περί μεγάλου σεισμού στον Κορινθιακό


Τη δική του απάντηση έδωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης σε όσους καλλιεργούν φήμες περί επικείμενου σεισμού.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook ο κύριος Τσελέντης ενημέρωσε ότι έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για «επικείμενο σεισμό», ειδικά μάλιστα για το ίδιο βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού, όπου την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο ίδιος όμως ξεκαθαρίζει πως το δίκτυο σεισμογράφων του γεωδυναμικού στην περιοχή εγκαταστάθηκε πρόσφατα και είναι πλήρως λειτουργικό και πως εφόσον ο ίδιος διαπιστώσει «κάτι σοβαρό», τότε θα ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές. Σε περίπτωση που διαπιστώσει από 'κει και πέρα αδράνεια, τότε θα αναλάβει να ενημερώσει εκείνος τους πολίτες.
Τονίζει μάλιστα «ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας εφησυχαστής».

Η ανάρτησή του στο facebook:
«Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει ένας «χαμός» στα διάφορα ιντερνετικά μέσα για επικείμενο ισχυρό σεισμό ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ στον Κορινθιακό και ο 4.7 ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΟΣ.

Σήμερα έχω βαρεθεί να απαντώ αρνητικά σε επίμονες πιέσεις καναλιών για να βγω να «καθησυχάσω» τον κόσμο. Εγώ ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας εφησυχαστής ούτε μαϊντανός των ΜΜΕ για προσωπική προβολή.

Αυτοί οι κύριοι που δυστυχώς οι δύο είναι και υπάλληλοι του Γεωδυναμικού προκάλεσαν το πρόβλημα, και απόψε χιλιάδες κόσμος στην Αθήνα, την Κόρινθο και το Λουτράκι θα πετάγονται απ το κρεβάτι τους με το παραμικρό θόρυβο, ας βγουν να σταματήσουν το «τσουνάμι» του πανικού που προκάλεσαν.

Εγώ απλώς δηλώνω ότι στον Ανατ. Κορινθιακό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής, έχει εγκαταστήσει παρά πολλά όργανα και όχι μόνο σεισμογράφους.

Αν δω κάτι σοβαρό θα φροντίσω να ενημερώσω τις αρμόδιες υπηρεσίες τις χώρας οι οποίες θα κινηθούν αρμοδίως γιατί η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου απαιτεί υπευθυνότητα. Αν κρίνω ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει ΘΑ ΒΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου