5 Τρόποι για να κάνεις πιο υγιεινό τον καφέ σου


Μάλλον έχεις αγαπημένες κούπες με τις οποίες προσλαμβάνεις τις αναγκαίες δόσεις καφεΐνη που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα. Ο καφές είναι αγαπημένο μας ρόφημα και η Dr Lisa Mosconi, νευρολόγος και διευθύντρια της Κλινικής για πρόληψη Alzheimer και συγγραφέα του βιβλίου Brain food: Surprising Science of Eating for Cognitive Power μας δίνει μερικά tips για να αναβαθμίσουμε τον καφέ μας.

Back to Black

Ο πιο εύκολος τρόπος για να πάρεις όλα τα οφέλη μιας κούπας καφέ είναι να κόψεις τη ζάχαρη και το γάλα. Αν δεν μπορείς να ξεχάσεις τα «γύρω γύρω» μαχαίρι που λένε, ξεκίνα σταδιακά. Μελέτες έχουν δείξει πως ο σκέτος διπλός εσπρέσο έχει αντιοξειδωτική δράση, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει μια λέξη «αντιγήρανση!»

Πάμε οργανικά

Όπως λειτουργούν και οι υπόλοιπες τρφοές, έτσι και ο βιολογικός καφέ, έχει καλύτερη γεύση και είναι πολύ πιο πλούσιος σε ωφέλημα συστατικά.

Ναι στην κανέλα
Τώρα, αν θες όπως και δήποτε να προσθέσεις κάτι στον καφέ σου, η κανέλα είναι ό,τι πρέπει. Σύμφωνα με την γιατρό « Η κανέλα ενεργοποιεί τα νεύρα και ενισχύει την καρδιοαγγειακή λειτουργία» και εξηγεί « Κάνει καλό και στην καρδιά και στο μυαλό»

Ωμό κακάο

Η  Dr Mosconi προτείνει και το ωμό κακάο, σύμφωνα με την οποία « Το ωμό κακάο είναι πλούσιο θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές στοιχείο που παράγεται κατά τη φάση της «ζύμωσης» των καρπών του κακαόδενρτου και αποτελεί μια παρεμφερή μορφή διεγερτικού, με αυτή της καφεΐνης, συστατικό που θωρακίζει τα εγκεφαλικά κύτταρα και περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών

Νεράκι

Είναι γεγονός ότι η σωστή λήψη καφεΐνης βοηθάει στην υγεία της καρδιάς, στον ύπνο και την λειτουργία του μεταβολισμού.  Η γιατρός συμβουλεύει πως «καλό θα ήταν πριν αλλά και μετά από κάθε κούπα καφέ να πίνουμε ένα ποτηράκι νερό. Είναι σημαντικό γιατί ενυδατώνεσαι και αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα μεγαλύτερη διαύγεια.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου