Βαρέθηκες να τρως συνεχώς τα ίδια; Εδώ είσαι...


Βαρέθηκες να τρως συνεχώς τα ίδια; ''Παίξε'' με το φαγητό σου & το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει

Η ρουτίνα σκοτώνει την δημιουργικότητα
Αν όμως η ρουτίνα χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί και να την απογειώσει. Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που έχεις περάσει από μια βιτρίνα και βλέπεις κάτι φαγώσιμο που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις. Σε εντυπωσιάζει στην όψη και δεν σε απασχολεί εκείνη τη στιγμή η θρεπτική αξία του αλλά ούτε και το πώς θα φτάσει στο στομάχι σου. Θέλεις να το καταναλώσεις. Άμεσα. Καλωσήρθες στην βιομηχανία τροφίμων!

Για να γίνει κάτι όμορφο χρειάζεται χρόνο
Ή μπορεί να χρειάζεται τύχη. Ή έναν συνδυασμό τους. Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα πάντα δικαιώνει. Δε χρειάζεται να έχεις ούτε τα πιο ακριβά υλικά, ούτε τον πιο ακριβό εξοπλισμό, ούτε την μισή ημέρα σε ελεύθερο χρόνο. Χρειάζεται να το πάρεις μια απόφαση και να ασχολείσαι ένα βήμα τη φορά κάθε ημέρα. Σαν ένα μικρό παιδί που προσπαθεί να ζωγραφίσει μια ευθεία γραμμή. Στην αρχή, είναι όλες κατσαρές. Όσο ζωγραφίζει, τόσο πιο ίσια γίνεται η γραμμή.

Η ωραία βιτρίνα
Όπως είπαμε και πιο πριν, η βιομηχανία τροφίμων φροντίζει να σου διεγείρει το μάτι πρώτα και μετά το στομάχι. Αν κάτσεις και δεις όμως τις πρώτες ύλες τις οποίες χρησιμοποίησαν, θα διαπιστώσεις ότι είναι τα πιο “ευτελή” και σε αφθονία σε ένα ράφι. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να φτιάξουν αυτό το αποτέλεσμα, είναι και η υπεραξία που πληρώνεις σε σχέση με την τιμή των προϊόντων σκέτα. Γι’ αυτό και το μπισκότο φτιάχνεται από ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο με τιμές κάτω του €1 το κιλό και πωλείται με €5-€10 το κιλό. Γιατί κάποιος χρειάστηκε χρόνο για να τα ζυμώσει, να τα πλάσει, να τα φέρει στη μορφή που είναι έτσι ώστε να σου αρέσουν και να τα αγοράσεις.

Έχεις ταλέντο
Όπως όλοι μας. Μπορεί όχι στο ίδιο αντικείμενο, αλλά σίγουρα κάπου μέσα σου υπάρχει μια καλλιτεχνική φλέβα. Για να το ανακαλύψεις, πρέπει να το χρησιμοποιήσεις. Αν κάθε ημέρα το μόνο που κάνεις είναι να αδειάζεις την συσκευασία σε ένα πιάτο ή ένα τηγάνι και να μαγειρεύεις, δε θα το ανακαλύψεις ποτέ. Ειλικρινά, πόσος χρόνος πιστεύεις ό τι χρειάστηκε για να φτιαχτεί το μπωλ που είναι στην φωτογραφία στο επάνω μέρος της σελίδας; Η απάντηση είναι λιγότερο από 2 λεπτά.
Αντί να κάνεις 20 δευτερόλεπτα για να το αδειάσεις από τη συσκευασία, με ελάχιστο χρόνο παραπάνω έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Και αυτό δεν είναι μόνο για το πρωϊνό σου. Είναι για το κάθε γεύμα της ημέρας σου. Δεξιά βλέπεις μια πολύ ωραία ιδέα που μπορείς να φτιάξεις με το καρπούζι σου! Τα παιδιά θα το λατρέψουν, γιατί όχι και εσύ;
Φρόντισε να χορταίνει το μάτι
Όσο πιο ελκυστικό είναι στο μάτι το πιάτο που έχεις μπροστά σου, τόσο πιο πολλά σήματα ευχαρίστησης και χαράς λαμβάνει ο εγκέφαλος σου. Τόσο πιο πολύ θα απολαύσεις αυτό που έχεις μπροστά σου. Και στις ημέρες που έχει φτάσει ο κόσμος μας τα πάντα βρίσκονται σε μια συσκευασία. Έχουμε χάσει την αίσθηση της αφής που είναι και η πιό σημαντική. Άγγιξε το φαγητό σου. Νιώσε το. Αγάπησε το. Παίξε με το φαγητό σου και απόλαυσε το!

ΠΗΓΗ: papelle.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου