Αγγούρι: Τα «άγνωστα» οφέλη του για τον οργανισμό


Αν θέλετε να κάνετε μια πιο υγιεινή διατροφή, προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά στο διαιτολόγιό σας, τα αγγούρια αποτελούν μια σπουδαία επιλογή. Προέρχονται από την ίδια οικογένεια με το κολοκύθι, το καρπούζι και το πεπόνι, δηλαδή τα κολοκυνθοειδή. Σαν λαχανικό, είναι λίγο παρεξηγημένο, καθώς θεωρείται ότι δεν έχει πολλά οφέλη να μας προσφέρει. Αλλά αυτό είναι λάθος. Είναι νόστιμο, έχει πλούσια σάρκα και είναι χυμώδες, αλλά όχι μόνο αυτό:

Αγγούρι και Θρεπτικά οφέλη

Το αγγούρι περιέχει 96% νερό που φιλτράρεται φυσικά. Η φλούδα του είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και έτσι είναι καλύτερο να μην το ξεφλουδίζουμε. Το αγγούρι αποτελεί μια πηγή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, κάλιο, πυρίτιο, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μολυβδαίνιο, όπως επίσης βιταμίνη Β, φώσφορο, νάτριο και ασβέστιο.

Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία το αγγούρι

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περιλαμβάνουν το αγγούρι στην καθημερινή τους διατροφή και δε γνωρίζουν ότι σαν λαχανικό διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα. Αν και κάποιες φορές μπορεί να μας φαίνεται λίγο άγευστο, είναι πολύ δροσιστικό και μας ξεδιψά. Όταν καταναλώνεται με ψητά στη σχάρα και τηγανητά, δρα ως αντιοξειδωτικό. Ο χυμός αγγουριού μπορεί να αναμειχθεί με χυμό καρότου ή πορτοκαλιού. Άλλα οφέλη για την υγεία μας περιλαμβάνουν:

Ρυθμίζει το pH

Ο χυμός αγγουριού περιέχει αλκαλικά στοιχεία που μπορούν να ρυθμίζουν το pH του αίματός σας, κάτι που με τη σειρά του ουδετεροποιεί την οξύτητα. Αυτός ο χυμός μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός όσον αφορά το γαστρικό έλκος και το έλκος δωδεκαδάκτυλου.

Αρτηριακή πίεση:

Το νάτριο και τα διάφορα μεταλλικά στοιχεία που προαναφέραμε μπορούν αποδεδειγμένα να ρυθμίσουν την αρτηριακή σας πίεση.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου