Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ | Ο δήμος πρέπει να πάρει το γήπεδο του 6ου Συντάγματος


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ 6ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20 Μαρτίου 2018 έθεσα το θέμα παραχώρησης στο Δήμο της χρήσης του γηπέδου του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας που ανήκει.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχει έλθει σε επαφή με το Υπουργείο για την παραχώρηση όλου του στρατοπέδου, σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , με αντάλλαγμα προς το Ταμείο μερικά οικόπεδα που θα προκύψουν από την ιδιωτική πολεοδόμηση που θα προχωρήσει ο Δήμος.
Ανέφερα ότι αυτή η διαδικασία με τη γραφειοκρατία που υπάρχει δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 5 χρόνια, αν όλα πάνε καλά.
Εμείς πρέπει να ζητήσουμε την άμεση παραχώρηση της χρήσης χωρίς αντάλλαγμα μόνον του υπάρχοντος περιφραγμένου και οριοθετημένου χώρου του γηπέδου προκειμένου να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις και να δοθεί σε χρήση των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης μας, που ασφυκτιούν με τα δύο υπάρχοντα γήπεδα (δημοτικό στάδιο και γήπεδο Συνοικισμού).
Μάλιστα υπέδειξα και το τρόπο και τη διαδικασία αλλά και τη νομοθεσία. Πολιτική βούληση χρειάζεται.
Με το νόμο 4514/2018 άρθρο 125 (ΦΕΚ 14/Τεύχος Α/30-1-2018) έγινε κάτι αντίστοιχο στο Δήμο Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα ύστερα από αίτημα του Δήμου Καλαμαριάς παραχωρήθηκε έκταση 171,4 στρεμμάτων στο Δήμο κατά χρήση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα για 99 χρόνια, χωρίς αντάλλαγμα για χώρο αστικού πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα και αναψυχής.
Προσωπικά άνοιξα δρόμο. Ας μην χάσει την ευκαιρία η Δημοτική Αρχή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου