Οινόραμα 2017 και AthensWineWeek


Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και από το 1994 το πιο σημαντικό οινικό ραντεβού της χώρας. Φέτος οργανώνεται το τριήμερο 11 με 13 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Οινόραμα 2017 καθιστώντας την έκθεση «sold out».
Εκτιμάται πως πάνω από 250 οινοποιεία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρίσκονται στο Οινόραμα καταρρίπτοντας και το περσινό ρεκόρ συμμετοχής.
Σκοπός τους να δειγματίσουν καθιερωμένα και νέα κρασιά τους, καθώς και αυτά της εσοδείας 2016 (που στην Ελλάδα θεωρείται εξαιρετική), σε επαγγελματίες και καταναλωτές που αναμένεται να συρρεύσουν μαζικά στο Ζάππειο Μέγαρο. Οι οργανωτές περιμένουν 10.000 επισκέπτες οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, θα λαμβάνουν στην είσοδο ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας γιανα δοκιμάσουν όσα κρασιά θέλουν. Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης θα βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες και πιο ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ετικέτες από άλλες χώρες.
Όπως κάθε χρόνο, στο φετινό Οινόραμα αναμένονται πολλοί και σημαντικοί ξένοι αγοραστές. Το ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί είναι πλέον εδραιωμένο στο εξωτερικό, και όλα τα γνωστά ελληνικά οινοποιεία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασίες με εισαγωγείς στις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου. Ως εκ τούτου το Οινόραμα επενδύει σε νέες, παρθένες για το ελληνικό κρασί αγορές καθώς και σε οινοποιεία ή και κρασιά που θα μπορούσαν να προστεθούν σε ήδη υπάρχοντα χαρτοφυλάκια στις ώριμες αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει σημαντική ομάδα αγοραστών οίνου από την Κορέα και την Ιαπωνία, την οποία φέρνει στην Ελλάδα η Enterprise Greece, καθώς και δύο από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς δημοσιογράφους οίνου, τον Robert Joseph και τον Jamie Goode, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την Enterprise Greece, το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και το Οινόραμα να μιλήσουν για τις διεθνείς τάσεις στο χώρο του κρασιού.
Παράλληλα, για να καλύψει τις ανάγκες διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό και επέκτασης χαρτοφυλακίου όσων ήδη εισάγουν ελληνικά κρασιά, το Οινόραμα επαναλαμβάνει το εξαιρετικά επιτυχές περσινό εγχείρημα των «Οινικών Αποκαλύψεων», που μεταφράζεται σε μία ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου αφιερωμένη σε πολύ μικρά και άγνωστα οινοποιεία, σε κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και σε κρασιά ελάχιστης παρέμβασης (φυσικά κρασιά, βιοδυναμικής καλλιέργειας, ζυμωμένα σε αμφορείς, ζυμωμένα με άγριες ζύμες, παλαιωμένα στο βυθό της θάλασσας, κ.ά.).
Στις καινοτομίες αυτές πρέπει να προστεθεί και η εδραιωμένη πλέον «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος με θέμα «Discover Greek Wines», όπου παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης («self-pour»), δηλαδή οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης δοκιμάζουν ασυνόδευτοι και με την ησυχία τους 250 κρασιά κάνοντας κατά κάποιο τρόπο μια προεπιλογή προτού περιπλανηθούν ανάμεσα στα περίπτερα των εκθετών.
Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, το Οινόραμα συνοδεύεται απότηνεβδομάδα κρασιού «Athens Wine Week»που φέτος έπεται της έκθεσης, Δευτέρα13/03 μεΚυριακή 19/03. Κατά τη διάρκεια τηςAthens Wine Week θα οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για το κρασί (γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα κ.ά.), σε διάφορα σημεία της πόλης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι δράσεις «Μαγειρεύοντας για το κρασί» και «Athens Wine Week Flights», σε συνεργασία με εστιατόρια και wine bar αντίστοιχα, όπου οι μεν και οι δε θα προτείνουν στους καταναλωτές ειδικά σχεδιασμένα μενούσε προνομιακές τιμές.
Περισσότερες πληροφορίες για το Οινόραμα και προεγγραφή επισκεπτών, στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.oenorama.com.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου