Στην Intrakat πέρασε το 13,3% της «Μορέας»


Στην απόκτηση του ποσοστού 13,3% που μέχρι σήμερα ήλεγχε η Intracom Holdings στην παραχωρησιούχο εταιρεία «Μορέας», που εκμεταλλεύεται τον άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη, προχωρά η Intrakat, κίνηση η οποία αναμένεται να βελτιώσει την κερδοφορία της εισηγμένης.
Οπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Πέτρος Σουρέτης, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Intrakat έχει αυξηθεί πλέον σε 570 εκατ. ευρώ, με «αιχμή του δόρατος» ασφαλώς το έργο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport, μια σύμβαση αξίας 357 εκατ. ευρώ. «Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφαλούς λειτουργίας όλων των αεροδρομίων, ενώ έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης μελετών και λήψης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών για όλα τα αεροδρόμια», σημείωσε.
Παράλληλα, άλλο ένα σημαντικό έργο που ανέλαβε η εταιρεία τους τελευταίους μήνες είναι η κατασκευή της σιδηροδρομικής σήραγγας Σεπολίων. Πρόκειται για έργο 122 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του οποίου θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Σουρέτη, η στρατηγική της εταιρείας περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς άξονες, τα έργα υποδομής που είναι η κύρια δραστηριότητα, τις παραχωρήσεις (όπου περιλαμβάνονται τόσο τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, όπως οι μεγάλοι οδικοί άξονες, όσο και οι ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων) και τα έργα ανάπτυξη ακινήτων. Ιδίως ως προς την τελευταία δραστηριότητα, η εταιρεία αναμένεται να θέσει φέτος σε πλήρη λειτουργία δύο ξενοδοχειακές μονάδες της θυγατρικής Inestia, εκ των οποίων η μία αφορά ένα «μπουτίκ» ξενοδοχείο στην οδό Μητροπόλεως (MET 34) και η άλλη πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου με την επωνυμία Branco Mykonos.
Ταυτόχρονα, επίσης στη Μύκονο, η εταιρεία σε συνεργασία με διεθνή στρατηγικό επενδυτή από τον κλάδο της ανάπτυξης και λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων, υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης πολυτελούς τουριστικού θερέτρου σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και να λειτουργήσει το 2020. Αλλη μια επένδυση σε «μπουτίκ» ξενοδοχείο αφορά την ανακατασκευή διατηρητέου κτιρίου που εκμίσθωσε για περίοδο 20 ετών η Intrakat από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στο κέντρο της Αθήνας. Η λειτουργία της νέας μονάδας των 45 δωματίων αναμένεται να ξεκινήσει από το 2020.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου