ΠΡΟΣΟΧΗ | Το tablet «σκοτώνει» το sex


❱❱ Η συνήθεια των ζευγαριών να περνούν την ώρα τους στο κρεβάτι βλέποντας αγαπημένες σειρές στέλνει για... ύπνο τον έρωτα
Η αγαπημένη συνήθεια πολλών ζευγαριών να παρακολουθούν μαζί τη λατρεμένη τους ταινία ή σειρά στο tablet «σκοτώνει» το σεξ, προειδοποιούν οι ειδικοί. Ερευνητές του πανεπιστημίου Λάνκαστερ στην Αγγλία βρήκαν τη χειροπιαστή απόδειξη ότι το βράδυ τα ζευγάρια περνούν μεν την ώρα τους στο κρεβάτι, όχι όμως για να κάνουν σεξ.
Αρχικός στόχος των επιστημόνων ήταν να καταγράψουν ποια είναι η επίδραση της σύνδεσης των Βρετανών στο ίντερνετ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η πιο «φορτωμένη» ώρα του διαδικτύου ήταν μεταξύ 22.00 και 23.00. «Αυτή την ώρα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν ταινίες ή σειρές μέσα από φορητές συσκευές» αναφέρουν οι ερευνητές.

Οπως εξηγούν στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Energy Research and Social Science», ως πριν από λίγα χρόνια τα ζευγάρια παρακολουθούσαν τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά τους κυρίως μεταξύ 20.00 και 22.00.

Συνήθως αφιέρωναν την επόμενη ώρα στον... έρωτα. Τώρα όμως, αντί να κάνουν σεξ, αυτή την ώρα την περνούν μπροστά σε κάποια οθόνη. Οταν δηλαδή σβήνουν την τηλεόραση, τα ζευγάρια ανοίγουν τα tablets και τα smartphones για να παρακολουθήσουν τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες από συνδρομητικές υπηρεσίες streaming και κανάλια on demand ή να περιηγηθούν στο YouTube.

Στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση με τα tablets μειώνει το ενδιαφέρον των ερωτευμένων για σεξ είχε επίσης καταλήξει το 2016 ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Ντέιβιντ Σπιγκελχάλτερ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου