Ένας παράνομος έρωτας που δεν έσβησε ποτέ & είδε happy end όπως στα παραμύθια


Υour greatest achievement is to love me” είπε κάποτε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος. Ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του Πρίγκιπα Φίλιππου του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελεί τον κληρονομικό διάδοχο του βρετανικού θρόνου. 
Το πιθανότερο να αναφέρθηκε στο λαό του... Ωστόσο, σε μια ιστορία αληθινής αγάπης κι έρωτα, θέλησα να επιλέξω έναν ιδιαίτερο τίτλο.
Ακόμα και αν δεν είπε ποτέ στην αγαπημένη του Καμίλα πως το μεγαλύτερό της επίτευγμα είναι ότι τον αγαπάει, το σίγουρο είναι ότι η αγάπη της ήταν αυτή που τον ολοκλήρωσε και δεν μπόρεσε ποτέ να αποχωριστεί...
Ο Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 21.14 της 14ης Νοεμβρίου 1948.
Δεν αναμενόταν να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση “βασιλική υψηλότητα” γιατί ήταν παιδί της κόρης του μονάρχη της Βρετανίας. Παρόλα αυτά, στις 22 Οκτωβρίου 1948, λίγες μέρες πριν την γέννηση του Καρόλου, ο Βασιλιάς Γεώργιος χορηγεί βασιλική και πριγκιπική ιδιότητα για οποιαδήποτε παιδιά αποκτούσε η Ελισάβετ, κάνοντας έτσι τον Κάρολο βασιλικό πρίγκιπα εκ γεννήσεως.
 
Ήταν μόλις τριών ετών όταν η μητέρα ανήλθε στο θρόνο ως Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, φέρνοντας τον ίδιο πρώτο στη γραμμή για τη διαδοχή. Ως πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ, Κάρολος, εκτός από τον τίτλο του Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου, πήρε αυτόματα τους τίτλους του Δούκα της Κορνουάλης, Δούκα του Ρόθσι, Κόμη του Κάρικ, Βαρόνου του Ρένφρου, Λόρδου των Νήσων και Πρίγκιπα και Μεγάλου Επόπτη της Σκωτίας.

  Η Εκπαίδευση  και η καριέρα του Πρίγκιπα Καρόλου
Η γκουβερνάντα Κάθριν Πιμπλς ανέλαβε την εκπαίδευση του Καρόλου μεταξύ της ηλικίας των πέντε έως οκτώ ετών του. Το 1955 τα Ανάκτορα ανακοινώνουν ότι ο Κάρολος θα παρακολουθούσε μαθήματα σε σχολείο αντί να έχει ιδιωτικό δάσκαλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος διάδοχος της χώρας με αυτόν τον τρόπο εκπαίδευσης. Τον Οκτώβριο του 1967 ο Κάρολος εισάγεται στο Κολλέγιο Τρίνιτι, Κέιμπριτζ, του Κέιμπριτζ,. Εκεί ακολουθεί μαθήματα ανθρωπολογίας, αρχαιολογίας και ιστορίας. Παρακολουθεί μαθήματα ουαλικής ιστορίας και γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερίστγουιθ και αποφοιτά από το Κέιμπριτζ στις 23 Ιουνίου 1970. Στις 26 Ιουλίου 1958 ονομάστηκε Πρίγκιπας της Ουαλίας και Κόμης του Τσέστερ. Η επίσημη τελετή ονομασίας του σε Πρίγκιπας της Ουαλίας γίνεται την 1η Ιουλίου 1969.
Την επόμενη χρονιά εντάσσεται στη Βουλή των Λόρδων και παρακολουθεί τις εργασίες της βρετανικής κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου. Ανάμεσα στα διάφορα δημόσια καθήκοντα που αναλαμβάνει είναι το 1976 η ίδρυση της φιλανθρωπικής οργάνωσης “The Prince`s Trust», καθώς και με την επίσκεψή του το 1981 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μέσα της δεκαετίας του 1970 όταν εκφράζει το ενδιαφέρον να υπηρετήσει ως Κυβερνήτης-Στρατηγός της Αυστραλίας. Αυτό τελικά, απορρίφθηκε
 
Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την παράδοση και να μην υπηρετήσει την θητεία του κι έτσι  υπηρέτησε στο ναυτικό και την αεροπορία.Στις 8 Μαρτίου 1971 εισάγεται στο Κολέγιο Κράνγουελ της Αεροπορίας για να εκπαιδευτεί ως πιλότος αεροσκαφών τζετ, αφού έχει λάβει βασική εκπαίδευση στην Βρετανική Βασιλική Αεροπορία. To 1974 παίρνει πιστοποίηση πιλότου ελικοπτέρων στο Βασιλικό Αεροναυτικό Σταθμό του Γιόβιλτον, λίγο πριν την ένταξή του στην 845 Αεροναυτική Μοίρα του αεροπλανοφόρου Χέρμις (R12).[2] Στις 9 Φεβρουαρίου 1976 ανέλαβε τη διοίκηση του ναρκοθηρευτικού Μπρόνινγκτον (M1115) για τους τελευταίους δέκα μήνες ενεργού συμμετοχής του στο ναυτικό. 

 Η σχέση του Καρόλου με τη μητέρα του Ελισάβετ
Η Ελισάβετ απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον Φίλιππο: την Άννα, τον Κάρολο, τον Εδουάρδο και τον Ανδρέα. Οι διάφορες οικογενειακές φωτογραφίες που έχουμε δει κατά καιρούς, υποδηλώνουν μια ανέφελη οικογενειακή ζωή. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν ήταν ποτέ εγκάρδιες κι αυτό γιατί δεν τους το επέτρεψαν οι εξαιρετικά απαιτητικές υποχρεώσεις τους. Ο Κάρολος, δε, τα πρώτα χρόνια της ζωής του, συναντούσε σπάνια τη μητέρα του και ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος με το θείο του, λόρδο Μαουντμπάντεν.


Η προσωπική ζωή και οι γάμοι του Πρίγκιπα Καρόλου
Το 1974 ο Κάρολος ξεκινά την αλληλογραφία με τον αξιωματικό του βασιλικού ναυτικού και μακρινό συγγενή του, Λούις Μαουντμπάττεν, σχετικά με το ενδεχόμενο να παντρευτεί την Αμάντα Κνάτσμπουλ, εγγονή του Μαουντμπάττεν. Ο Κάρολος σπεύδει να εκφράσει την επιθυμία του και στην μητέρα της Αμάντας. Τον Αύγουστο του 1979, όμως, ο Μαουντμπάττεν δολοφονείται από τον ΙΡΑ. Παρά την πρόταση γάμου του Καρόλου στην Αμάντα, εκείνη θα αρνηθεί, καθώς μετά από τις επιθέσεις του ΙΡΑ, ήταν πλέον απρόθυμη να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια.
  Η γνωριμία του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταιάνα μοιάζει με παραμύθι. Είναι το 1980, σε ένα πάρτι στο Althorp, στην ιδιοκτησία των Spencer στο Northampon, όταν παρατηρεί για πρώτη φορά ο πρίγκιπας Κάρολος την έφηβη Νταιάνα. Τότε ήταν σύντροφος της μεγαλύτερης αδελφής της, της Σάρα. Εντυπωσιάζεται από εκείνη και τη χαρακτηρίζει ως “πολύ χαρούμενη, διασκεδαστική και γοητευτική 16χρονη, γεμάτη χαρά”. Εκείνη την περίοδο, η Νταιάνα, συγκατοικεί σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο με άλλα τρία κορίτσια και παράλληλα δουλεύει ως βοηθός στο νοσοκομείο Young England. Παράλληλα, κάνει βάρδιες αμισθί ως babysitter στο μωρό ενός ζευγαριού Αμερικανών.
 
Πέρασαν λίγοι μόνο μήνες όταν ανακοινώνονται οι αρραβώνες της Νταιάνα με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου. Είναι Φεβρουάριος του 1981. Όταν ρεπόρτερ στο ζευγάρι ρωτά το ζευγάρι αν είναι ερωτευμένοι, η Νταιάνα απαντά : “Φυσικά” και ο Κάρολος συμπληρώνει : “Ό,τι και να σημαίνει το ‘ερωτευμένοι’
Τον Ιούλιο του 1981, το παντρεύονται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, με 600.000 περίπου ανθρώπους να στέκονται στους δρόμους της Αγγλικής πρωτεύουσας και να ζητωκραυγάζουν.

Το φιλί που δίνει φιλά δημοσίως στο σύζυγό της μπροστά σε χιλιάδες παραβρισκόμενους, κάμερες και περισσότερους από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές, στις 29 Ιουλίου του 1981 στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, έχει γράψει ιστορία. Ο λόγος; Για πρώτη φορά μια Αγγλίδα πριγκίπισσα παίρνει τέτοια πρωτοβουλία μπροστά σε πλήθος κόσμου. Μια νέα εποχή για την παραδοσιακή μοναρχία του Ηνωμένου Βασιλείου, ανατέλλει. 
Το Νοέμβριο του 1994, μετά από ένα καταστροφικό ταξίδι στην Κένυα, αυξάνονται οι φήμες για αυξανόμενη αποξένωση του πριγκιπικού ζεύγους. Γίνονται, μάλιστα και αναφορές πως και οι δύο έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.
Το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ αποφασίζει ότι ήταν καιρός να μιλήσει για το χωρισμό τους, κι έτσι το Δεκέμβριο του 1992 ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοινωνει τον επίσημο χωρισμό του πριγκιπικού ζεύγους ενώπιον του Κοινοβουλίου.
Λίγο καιρό αργότερα, σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Κάρολος ομολογεί μοιχεία. Τότε είναι που ο Jonathan Dimbleby αποκαλύπτει στο βιβλίο του λεπτομέρειες για τoν ταραχώδη ζωή και των δύο. Κάνει μια αναλυτική περιγραφή της σχέση του πρίγκιπα με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς- που ξεκίνησε το 1972. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταιάνα για Το 1992, η Νταϊάνα αποκαλύπτει την απιστία του Καρόλου μέσα από το βιβλίο του Άντριου Μόρτον, “Νταϊάνα: η αληθινή της ιστορία”.
Το Δεκέμβριο του 1992 ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοινωνει τον επίσημο χωρισμό του πριγκιπικού ζεύγους -Καρόλου & Νταιάνα- ενώπιον του Κοινοβουλίου.
Μετά το διαζύγιο τους, η ομάδα δημοσίων σχέσεων του Παλατιού προσπάθησε να φτιάξει το προφίλ της Καμίλα ώστε να γίνει ένα πρόσωπο με δημόσια αποδοχή. `Ενα χρόνο μετά, η αγαπημένη Νταιάνα χάνει τη ζωή της σε τροχαίο. Ήταν λογικό οι προσπάθειες αυτές να πέσουν στο κενό καθώς το γεγονός αυτό βύθισε σε θλίψη τόσο τους Βρετανούς όσο και όλον τον κόσμο.
Ωστόσο, ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την επίσημη ένωση του άλλοτε "παράνομου ζευγαριού". Στις 10 Φεβρουαρίου 2005 ο Κάρολος αρραβωνιάζεται την αγαπημένη του Καμίλα, με την οποία διατηρούσε σχέση από εφηβική ηλικία. Ακολούθησε πολιτικός γάμος στο δημαρχείο του Γούντσορ και μια μικρή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίντσορ.
Σε συνέντευξή της στο "Τhe Mail" του "You magazine", η Καμίλα μιλά για πρώτη φορά και αποκαλύπτει πόσο δυσάρεστη ήταν η καθημερινότητά της όταν αποκαλύφθηκε η σχέση της με τον Κάρολο. Λέει, χαρακτηριστικά,  ότι μετά βίας έβγαινε από το σπίτι γιατί φοβόταν τον δημόσιο διασυρμό. Αισθανόταν σαν φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι για περίπου ένα χρόνο.
"Δεν μπορούσα να πάω σχεδόν πουθενά. Ηταν πολύ δυσάρεστο όλο αυτό που συνέβαινε και δεν θα ήθελα να το ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου" είπε χαρακτηριστικά. Προτιμούσε να περνά το χρόνο της με διάβασμα και ζωγραφική. "Πίστευα ότι αυτό ήταν τουλάχιστον κάτι θετικό: το να διαβάζω δηλαδή όλα αυτά τα βιβλία που ήθελα να διαβάζω και να μαθαίνω να ζωγραφίζω. Παρ’όλα αυτά, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σκληρή αλλά σίγουρα είμαι δυνατός χαρακτήρας. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο πώς μεγαλώνεις. Μεγάλωσα σε μια ευτυχισμένη οικογένεια."
.
 Ο Κάρολος είναι ιστορικά το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που πραγματοποίησε πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό. Το BBC δημοσίευσε κάποια κρατικά έγγραφα της δεκαετίας του 1950 και του 1960, που υπογράμμιζαν ότι ένας τέτοιος γάμος ήταν παράνομος. Αυτό, βέβαια το αντέκρουσε εκπρόσωπος του Καρόλου, ο οποίος χαρακτήρισε αυτά τα έγγραφα ξεπερασμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι γονείς του παραβρέθηκαν μόνο στην μικρή θρησκευτική τελετή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου