Ποια ζευγάρια έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν


Μπορεί οι σχέσεις να είναι μια τόσο δύσκολη και προσωπική υπόθεση και η επιτυχία τους να εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, αλλά η διαφορά ηλικίας ανήκει σίγουρα στους πιο καθοριστικούς από αυτούς. 
Η μεγάλη διαφορά ηλικίας αναφέρεται συχνά ως ένας από τους λόγους αποτυχίας μιας σχέσης- προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα έχουν δείξει και ορισμένες σχετικές έρευνες. Ποια είναι όμως διαφορά ηλικίας που θεωρείται ιδανική και πιο safe για το μέλλον μιας σχέσης;
Σύμφωνα με μια έρευνα του Emory University, τα ζευγάρια με ηλικιακή διαφορά ενός χρόνου έχουν 3% πιθανότητες να χωρίσουν. Συγκριτικά, τα ζευγάρια με διαφορά 5 χρόνων σχετίζονται με ποσοστό 18%, τα ζευγάρια με διαφορά 10 χρόνων με 39% και εκείνα με 20 χρόνια διαφορά με 95%.
Oι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα ποσοστά μελετώντας πάνω από 3000 ζευγάρια- όσο μεγαλύτερη η ηλικιακή διαφορά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες το ζευγάρι να χωρίσει.
Ωστόσο, μια ενδιαφέρουσα "ανατροπή" ήταν ότι τα ζευγάρια που ξεπερνούν το όριο των δύο χρόνων δεσμού, έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου