Οι στιλιστικές αλήθειες που αργά ή γρήγορα θα σου μάθει η ζωή


«Όσο ζεις, μαθαίνεις», λέει το ρητό. Και όσο μαθαίνεις, γίνεσαι καλύτερος, θα προσθέσουμε εμείς. Σε όλα τα επίπεδα, από την επαγγελματική μέχρι και την προσωπική σου ζωή. Ακόμη και όσον αφορά στην αίσθηση του στυλ που έχεις, τις ενδυματολογικές επιλογές που κάνεις και κατ' επέκταση τη γοητεία που εκπέμπεις.

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το κομμάτι του στυλ για να σου αποκαλύψουμε όλες εκείνες τις αλήθειες γύρω από τη μόδα και τον τρόπο ένδυσης που αργά ή γρήγορα θα σου μάθει η ζωή. Δώδεκα (κοινά) μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις, τα οποία αποτελούν τον δωδεκάλογο του καλού στυλ και της αναβάθμισης της συνολικής σου εικόνας.

Το φθηνό δεν είναι (σχεδόν) ποτέ καλύτερο


Δώσε βάση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Καλύτερα να επενδύσεις σε ένα ρούχο, αξεσουάρ ή υπόδημα που να ξέρεις ότι είναι καλό, παρά να ξοδεύεις τα χρήματά σου για να αγοράζεις πολλά και διαφορετικά κομμάτια, αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου.

Όλα τα παντελόνια δεν δείχνουν ωραία πάνω σου


Όσο αδύνατος ή καλογυμνασμένος και να είσαι, είναι πραγματικά αδιανόητο να πιστεύεις ότι ταιριάζουν στο σώμα, την ηλικία και το προσωπικό σου στυλ τα πάντα. Για την ακρίβεια, ό,τι παντελόνι κυκλοφορεί στην αγορά: από τα μάλλινα και τα chinos μέχρι τα τζην σε ίσια γραμμή, τα skinny και τα baggy.

Το copy paste δεν πιάνει στην ένδυσή σου


Κακά τα ψέματα. Πάντα υπάρχει και θα υπάρχει κάποιος στον κύκλο σου, που είναι φιγουρίνι και γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά όλες τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της μόδας. Εκείνος από τον οποίο παίρνεις έμπνευση για τα ρούχα που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο. Αρκεί η έμπνευση αυτή να λειτουργεί δημιουργικά για σένα και να μην αποτελεί μια στυγνή αντιγραφή που μπορεί να σε οδηγήσει στο να θυμίζεις κλώνο ή ακόμη χειρότερα να σε γελοιοποιήσει γιατί όπως σου τονίσαμε και παραπάνω δεν ταιριάζουν σε όλους τα ίδια ρούχα.

Δεν χρειάζεται καθετί που φοράς να αποτελεί κομμάτι statement


Καιχαβανέζικο πουκάμισο και κίτρινες σαγιονάρες και printed βερμούδα. Αυτός ο συνδυασμός, το μόνο που έχει να δηλώσει είναι ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί σου. Θες να πειραματιστείς; Διάλεξε να φορέσεις ένα και μόνο statement item, το οποίο θα συνδυάσεις με κλασικά κομμάτια, που θα το αναδεικνύουν και δεν θα το θάβουν.

Δεν είσαι πάντα κομψός μέσα σε ένα κοστούμι


Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι μοιάζεις με τον James Bond, έλα όμως που τα μανίκια στο σακάκι σου κρύβουν τα δάχτυλα και το παντελόνι δεν εφαρμόζει σωστά στα πόδια σου.

> Πρώτον, επέλεξε έναν καλό ράφτη. Δεύτερον, μάθε πώς να διαλέξεις το σωστό κοστούμι για κάθε περίσταση.

Το να πηγαίνεις τα ρούχα σου στο ράφτη κάνει τη διαφορά


Κακώς νομίζεις ότι ο ράφτης θα σου χρησιμέψει στην περίπτωση που θες να ράψεις ή να φέρεις στα μέτρα σου το κοστούμι που αγόρασες. Οφείλεις να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του σχεδόν για όλα τα ρούχα που δεν ταιριάζουν γάντι στο σώμα σου, μιας και η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. Από εκείνο το τζην που ο καβάλος του φλερτάρει να αγγίξει τα γόνατά σου, μέχρι το πουκάμισο που δεν εφαρμόζει σωστά στον κορμό σου.

Οι τάσεις μόδας δεν είναι καλύτερες από το προσωπικό σου στυλ


Το ζητούμενο είναι με τις ενδυματολογικές σου επιλογές να καταφέρεις να πετύχεις ένα ιδιαίτερο προσωπικό στυλ. Όχι δηλαδή, κατά ανάγκη να ξεχωρίζεις μέσα στο πλήθος, αλλά αυτά που φοράς να σου πηγαίνουν και να αντικατοπτρίζουν πιστά την προσωπικότητά σου, αυτό που πραγματικά είσαι.

Το απλό είναι (σχεδόν) πάντα το πιο στιλάτο


Υπάρχει λόγος που ο James Dean και ο Steve McQueen φορούσαν ένα λευκό t-shirt και... έξω από την πόρτα. Η απλότητα είναι όχι η μισή, αλλά ολόκληρη η αρχοντιά σου. Τουλάχιστον, όσον αφορά στο στυλ σου. Δεν χρειάζεσαι λοιπόν πολλά και ανούσια αξεσουάρ, που δεν έχουν κάτι να πουν, για να στολίσεις το outfit σου, Ένα ρολόι, ένα προσεγμένο t-shirt και απλά casual παπούτσια, θα τραβήξουν τα γυναικεία βλέμματα με μεγαλύτερη επιτυχία. Όσο πιο απλός, τόσο πιο προσιτός. Η υπερβολή στο ντύσιμο στην προσπάθεια να φανείς στιλάτος αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα της μόδας.

Το κούρεμά σου πρέπει να ταιριάζει με το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά σου


Να μην ακολουθεί δηλαδή ντε και καλά τις τελευταίες λέξεις της μόδας στο hairstyle και haircut. Μπορεί σχεδόν όλοι οι άντρες να κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή με το δημοφιλές fadeστο κεφάλι τους, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να το δοκιμάσεις κι εσύ, αν δε σου ταιριάζει. Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου σχετικά με το τι σου πάει και τι όχι και κινήσου αναλόγως.

Να σέβεσαι τα παπούτσια σου


Το πουκάμισό σου φροντίζεις να είναι πάντα καλοσιδερωμένο, πριν το φορέσεις. Γιατί λοιπόν δεν δείχνεις τον ίδιο σεβασμό και στα παπούτσια σου και δη σε εκείνα τα all time classic δερμάτινα που συνηθίζεις να φοράς στη δουλειά σου, αν αυτή είναι φυσικά περιλαμβάνει γραφείο. Την επόμενη φορά, πρόσεξε να είναι καλογυαλισμένα. Εκτός του ότι θα δείχνεις απαράδεκτος αν δεν τα γυαλίζεις, θα καταστρέψεις και το δέρμα τους.

Τουλάχιστον τρία διαφορετικά πανωφόρια πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα σου


Ένα βαρύ παλτό, που θα σε κρατήσει ζεστό τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα, όπως για παράδειγμα η προβιά. Ένα δεύτερο, πιο ελαφρύ για τις ανοιξιάτικες ημέρες που διανύουμε – δες το bomber jacket και ένα τρίτο, το πάντα κλασικό και αρρενωπό μαύρο δερμάτινο.

Ή έχεις γεννηθεί για σκουλαρίκια ή όχι


Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για το αν σου ταιριάζει ή όχι το σκουλαρίκι στα αυτιά, στη μύτη, στο στόμα ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο θες να τρυπήσεις το πρόσωπο ή το σώμα σου. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι ότι θα πρέπει να το φοράς και όχι να σε φοράει, κάτι που ισχύει και για τα ρούχα σου. Και για να στο κάνουμε λιανά, ο Jared Leto ναι είναι ο τύπος που έχει γεννηθεί για piercing. Από την άλλη, ο Harrison Ford, όσο κι αν προσπαθεί να σε πείσει ότι του ταιριάζει το διαμαντάκι στο αυτί, δυστυχώς δεν το καταφέρνει.




Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου