Ηρθε το αγωνιστικό μπριτζ και κατακτά και την Κόρινθο...!


Το μπριτζ έρχεται και στην Κόρινθο και μάλιστα πολύ δυναμικά.
Ηδη έχει λειτουργεί σύλλογος και συμμετέχει μάλιστα και σε αγώνες.
Παρά το γεγονός ότι κάνει τα πρώτα του βήματα, οι Κορίνθιοι αθλητές του μπριτζ παίζουν για την ώρα στον όροφο της λέσχης αξιωματικών μέχρι να αποκτήσουν δική τους στέγη.
Ή διοργανώνουν τουρνουά σε άλλους χώρους.
Ο κ.Θανάσης Δανέσης που είναι εκ των ιδρυτών του συλλόγου, είναι πολύ αισιόδοξος και πιστεύει ότι σύντομα ο σύλλογος θα έχει και διακρίσεις.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν Κορίνθιοι αθλητές με διεθνείς διακρίσεις που θέλουν να βοηθήσουν την Κόρινθο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ελληνα πρωταθλητή με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις Νίκου Δελημπαλταδάκη που έχει ξεχωριστούς δεσμούς με την Κόρινθο και είναι πολύ κοντά στους Κορίνθιους.
Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τον σύλλογο επισκεφθείτε την σελίδα του στο facebook.
Πατήστε ΕΔΩ
Ηδη σύλλογος μπριτζ λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο Κιάτο.

Λίγα λόγια για το μπριτζ

Το μπριτζ είναι το μαζικότερο παιχνίδι στον κόσμο, και αυτό είναι γραμμένο στο Βιβλίο Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εγγεγραμμένοι σε σωματεία πάνω από 700.000 παίκτες σε 120 περίπου χώρες.[εκκρεμεί παραπομπή]
Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 εγγεγραμμένοι αθλητές με αγωνιστικό δελτίο και διοργανώνονται ετησίως πάνω από 3.000 αγωνιστικές ημερίδες. Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1965 στην Αθήνα. Το αγωνιστικό μπριτζ στην Ελλάδα θεωρείται πνευματικό άθλημα. Υπάρχουν αθλητές του μπριτζ, αθλητικά Σωματεία του μπριτζ, Ομοσπονδία του μπριτζ και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ, που είχε ιδρυθεί νωρίτερα την ίδια χρονιά και αναγνωρίστηκε από την Γ.Γ. Αθλητισμού το 1975.[εκκρεμεί παραπομπή] Στην Ελλάδα υπάρχουν 33 όμιλοι μπριτζ, οι 17 από αυτούς στην Αθήνα, στους οποίους κάθε Οκτώβριο ξεκινάει σειρά μαθημάτων. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας, οι μαθητές αρχίζουν να παίζουν. Στην Ελλάδα σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Α.Ν. 258/20-10-1936, Υ.Αποφ. Δημ. Τάξης αριθμ. 10703/1947), το παίγνιο "μπριτζ" περιλαμβάνεται στα "τεχνικά παιγνίδια" με παιγνιόχαρτα (τράπουλα), και συνεπώς δεν διώκεται. Το αποτέλεσμά του βασίζεται κυρίως στη τεχνική δεινότητα των παικτών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου