Ημερίδα για την μουσική στο Αλεξάνδρειο Λουτρακίου


Ημερίδα / Συνάντηση
«ΜΟΥΣΙΚΗ - ΕΝΑΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ»
Λουτράκι, 17 Μαρτίου 2018
O Σύλλογος Φίλων της Μουσικής και η ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. Μουσικές Εκδηλώσεις σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 4ης Εθνικής συνάντησης των διοργανωτών του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στις 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ.
Στη συνάντηση που πραγματοποιείται με σκοπό την αξιοποίηση τοπικών και εθνικών πολιτιστικών φορέων για την ανάπτυξη συνεργειών, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι σημαντικών ελληνικών και διεθνών πολιτιστικών δικτύων, παραγωγοί και διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν καταξιωμένους παραγωγούς, καλλιτέχνες, managers και promoters από όλη την Ελλάδα και να συζητήσουν για το μέλλον της Μουσικής, στον απόηχο της πρόσφατης έγκρισης από την ΕΕ του πιλοτικού προγράμματος «Music moves Europe».
Μεταξύ αυτών θα παρευρεθούν, εκπρόσωποι του European Live Music Association (Ευρωπαϊκό Σωματείο Παραγωγών και Διοργανωτών ζωντανών εκδηλώσεων), του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, του Εθνικού Δικτύου Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, των οργανισμών Ελευσίνα 2021, LabArt (Βόλος) και SMOUTH (Λάρισα), του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και άλλων σημαντικών πολιτιστικών και επιχειρηματικών φορέων.
Η συνάντηση εστιάζει στο παρόν και το μέλλον της ζωντανής μουσικής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής και νότιας Ευρώπης, τις προκλήσεις των Ελλήνων νέων δημιουργών και επαγγελματιών της Μουσικής, τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, αλλά και την αξιοποίηση τοπικών συνεργειών και χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 θεματικές που αποτελούνται από 2 συζητήσεις, παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών και 3 workshops με coaching και mentoring sessions, για τα οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, σε μια προσπάθεια πραγματικής ανταλλαγής γνώσης και απόψεων.
Στη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη του Network for the Internationalization of Music Producers in Europe (NIMPE) και του Certified Competences For Live Events Professionals (CCLEP), δυο ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus + και Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητούν τρόπους υποστήριξης, δικτύωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών της μουσικής.
Πρόγραμμα
Ημερίδα – Συζήτηση
11.00 – 13.00
11.00 – 11.50: 1ο ΠΑΝΕΛ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"
Συμμετέχοντες:
Νίκος Mπαρμπάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής LabArt (Βόλος)
Γιάννης Τσιατσιάνης - Υπεύθυνος Μουσικών εκδηλώσεων Ελευσίνα 2021
(θα ανακοινωθεί ο εκπρόσωπος) Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
Κώστας Λαμπρούλης, Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σ.ΜOY.Θ. (Λάρισα)
Έλλη Ρουμπέν, Υπεύθυνη Παράγωγης Loutraki Festival - Σύλλογος Φίλων της Μουσικής
12.00 – 12.50 : 2ο ΠΑΝΕΛ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ"
Συμμετέχοντες:
Παναγιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας
Σπύρος Καραβούλης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Ομίλου SPORTCAMP, Πρόεδρος L.T.O
Ναταλία Κατηφόρη, Opus Communication
Άννα Καλλινικίδου, Αρχαιολόγος - Μουσειολόγος Υπηρεσία Μουσείων Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Νίκος Αϊβαζίδης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Experience Corinthia
Μουσικό Intermezzo από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
4η Εθνική Συνάντηση Διοργανωτών Ημέρας Μουσικής
Ώρα Έναρξης: 14.00






Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου