Τι πρέπει να τρώτε για να φτάσετε τα 100


 Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που εξασφαλίζουν την μακροζωία, παρόλα αυτά επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιες τροφές συμβάλλουν όχι μόνο στη μακροημέρευση, αλλά εξασφαλίζουν και ποιότητα ζωής. Από τον Γιώργο Βράτσο

Φρούτα και λαχανικά


Για να περιορίσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού ή καρκίνου, τότε θα πρέπει να τρώτε τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά τη μέρα, προτιμώντας όσα έχουν εντονότερο χρώμα.

Γιαούρτι!


Τα προβιοτικά που περιέχει, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βελτιώνουν την πέψη, ενώ η κατανάλωση γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι παγκοσμίως φημισμένο.

Ψάρια


Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, λόγω των Ω3 λιπαρών που περιέχουν, βοηθά αποδεδειγμένα στην πρόληψη των καρδιοπαθειών και τη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικές τιμές.

Ξηροί καρποί

Μόλις μία χούφτα ξηρών καρπών την ημέρα, θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη λειτουργία του οργανισμού, όπως Ω3 λιπαρά οξέα, φυτικές πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου