Πόλεμος διοικήτριας και ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Κορίνθου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) διαπίστωσε σοβαρότατες ελλείψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών συνολικά 61 δημόσιων νοσοκομείων, ανάμεσά τους και εννέα που βρίσκονται στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η διαλογή περιστατικών στα ΤΕΠ γίνεται από διοικητικούς  υπαλλήλους και όχι από επαγγελματίες Υγείας, ότι καθυστερούν δραματικά οι παραδόσεις από τους διασώστες του ΕΚΑΒ στις εξετάσεις των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται με συνοδούς, ότι σε πολλά ΤΕΠ υπάρχουν μόνο αγροτικοί και ειδικευμένοι γιατροί, ενώ σε ρόλο τραυματιοφορέα και νοσηλευτή είναι συχνά οι συνοδοί των ασθενών. Ακόμη και άστεγοι εντοπίζονται στα ΤΕΠ προκειμένου να εξασφαλίσουν τον ύπνο τους.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, η κίνηση στα ΤΕΠ αυξήθηκε 40% κατά την τελευταία τριετία. Η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται από 5 έως 8 ώρες. Έκτακτα περιστατικά περιμένουν ώρες να εξεταστούν. Στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής από την ώρα που προσέρχεται ο Ασθενής στα ΤΕΠ έως την εισαγωγή του μεσολαβούν και 12 ώρες  Η έλλειψη τραυματιοφορέων ξεπερνά το 70%.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Η κάλυψη των ΤΕΠ γίνεται με γενικούς γιατρούς και όποτε επιτρέπει ο φόρτος εργασίας με κλινικούς γιατρούς . Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε Νοσοκομεία των Αθηνών . Από τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Για άλλη μια φορά τα κέντρα πληροφόρησης
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, εξέθεσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για Νοσοκομεία, που και μόνο με κριτήριο τους αριθμούς, αναιρούν την αξιοπιστία τους.
Αρχικά είναι απορίας άξιο, πώς οι 240 κλίνες του Νοσοκομείου Κορίνθου έγιναν 140.Πότε έγινε αυτή η μείωση και η Διοίκηση δεν το γνωρίζει;
Τουλάχιστον ας φρόντιζαν οι πληροφοριοδότες,για λόγους δικής τους «αντικειμενικότητας και πειθούς» να διασφαλίσουν την ορθότητα τω ναριθμών.
Στη συνέχεια αφού αφαιρέθηκαν από προηγούμενη ανακοίνωσή τους, τα θέματα της λειτουργίας της Παιδιατρικής,της Ουρολογικής,της Μ.Ε.Θ και του Αξονικού Τομογράφου, τα οποία αντικρούσαμε απ’ ότι φαίνεται με επιτυχία, σήμερα επανέρχονται και εστιάζονται στο Τ.Ε.Π.
Σε απάντηση λοιπόν και αυτού του «προβλήματος» καθιστούμε γνωστό ότι η πρόσφατη νομοθεσία για την οργάνωση και την λειτουργία των Τ.Ε.Π προβλέπει και τις ιατρικές ειδικότητες που τα στελεχώνουν,όπου  μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής.
Που λοιπόν υπάρχει το αντιδεοντολογικό ή το άξιο μομφής , όταν το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου το καλύπτουν ειδικευμένοι Γενικοί Ιατροί, οι οποίοι συνεπικουρούνται , αναλόγως με τη φύση του περιστατικού από τους Εφημερεύοντες Ειδικευμένους των Τμημάτων;
Η Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν ως συνδικαλιστικός φορέας δικαιούται και είναι επιβεβλημένο να έχει την οποιαδήποτε κριτική τοποθέτηση, φτάνει αυτή να βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και να εκφράζει την πραγματικότητα.
Δε δικαιούται όμως να βάζει στο στόχαστρο συγκεκριμένα Νοσοκομεία και ηθελημένα ή αθέλητα, να ρίχνει με τις κινήσεις της νερό στο μύλο αλλότριων συμφερόντων.Το Ε.Σ.Υ ψηφίστηκε έτσι και θα παραμείνει Δημόσιο.

Η Διοικήτρια
του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου
Καλομοίρη Δημ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου