Παλεύει ακόμα για τα δίκαια των Κορίνθιων αγροτών..!


ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ένας Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού (Αγίου Βασιλείου Κορινθίας) που εξακολουθεί να αγωνίζεται από μεράκι για τα δίκια της αγροτιάς και την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των μη προνομιούχων αγροτών.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Μιας κρίσης που επηρεάζει δυσμενώς όλους τους τομείς δραστηριότητας και οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια, στην ανεργία και στην απαισιοδοξία για το αύριο. Μιας κρίσης που σήμερα απειλεί την ύπαρξη πολύ μεγάλου αριθμού Συνεταιριστικών Οργανώσεων και επιχειρήσεων κάθε μορφής.
 Ο Συνεταιρισμός περισσότερο σήμερα απο άλλοτε θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην παροχή υπηρεσιών προς τον αγροτικό πληθυσμό, ενισχύοντας την παρέμβασή του στην αγροτική ανάπτυξη.
Οι σημερινές του δραστηριότητες δεν είναι αρκετές για να δώσουν προοπτική μακροχρόνιας βιωσιμότητας. Χρειάζεται καινοτομία, νέες δραστηριότητες και παρέμβαση σε τομείς που οι κρατικές υπηρεσίες αδρανούν (ημερίδες, ενημερώσεις, λογιστική εξυπηρέτηση, κλπ) με την ελπίδα να ανοίξουν μια αισιόδοξη προοπτική για τον αγροτικό μας κόσμο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Το κείμενο έγραψε στη σελίδα του στο facebook o κ.Δημήτριος Κατσίγιαννης


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Συνεταιρισμός διαθέτει  ένα από τα πλέον σύγχρονα ελαιοτριβεία της Ελλάδας που πληρεί τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας και διασφάλισης της ποιότητας του ελαιολάδου που παράγει. Η παραγωγή του ελαιολάδου γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30 βαθμούς προκειμένου να διατηρούνται όλα τα πολύτιμα συστατικά του,αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες.  Η δυναμική του ελαιοτριβείου φτάνει περίπου τους τριακοσιους τόννους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που κυμαίνεται από 0,30% έως 0,5% οξύτητα!
Η ελιάΗ ελαιοκομική περίοδος στα Άγιο Βασίλειο Κορινθίας  ξεκινά από τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής αλλά και η μοναδική ποικιλία το Μανάκι μας επιτρέπουν να παράγουμε ελαιόλαδο άριστης ποιοότητας. Η διαδικασία της παραγωγής του ελαιολάδου με μηχανικές μεθόδους,η απουσία χημικών από αυτή σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έλαια και το μεγάλο ποσοστό παρουσίας μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, κάνουν το ελαιόλαδο και την κατανάλωση του ευεργετικό παράγοντα για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Βασιλείου Κορινθίας ιδρύθηκε το έτος 1972 και έχει  σήμερα στη δύναμή του   192  μέλη.
Βασικοί σκοποί του συνεταιρισμού είναι:

 1.  Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου και η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου,
 2.  Η προστασία των καλλιεργητών και μελών του συνεταιρισμού,

3. Η  διατήρηση της ελαιοκομικής παράδοσης
4.  Η διατήρηση της αγροτικής  παράδοσης του Αγίου Βασιλείου

5 .Η συγκέντρωση και πώληση των προιόντων ( ελαιολάδου, βερικόκων , σταφυλιών, αχλαδιών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου