Unesco ή Μητροπολίτης είναι το δίλλημα..!


Το υπουργείο Εσωτερικών στις 31 Οκτωβρίου θέλει να κλείσει τις ΜΚΟ και τις δομές που ασχολούνται με την καταπολέμηση της φτώχειας.
Στην Κορινθία δραστηριοποιείται η Unesco-Πειραιώς και νήσων, με έδρα το Περιγιάλι, για την οποία δικαίως ή αδίκως έχουν γραφεί άπειρα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια.
Αν λοιπόν το υπουργείο δεν δώσει παράταση και περάσει αυτές τις δομές απευθείας στις περιφέρειες,τότε θα κλείσουν τα γραφεία στο Περιγιάλι και όπως είναι φυσικό θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι που είναι δουλεύουν εκεί.
Πρόθεση του δήμου Κορινθίων, όπως είπε ο κ.Πνευματικός είναι σε κάθε περίπτωση έστω και με ελάχιστο προσωπικό να μην σταματήσει η λειτουργεία των δομών.
Ακόμα και αν χρειαστεί ο δήμος να πληρώσει για αυτό.
Πιθανόν ο δήμαρχος να έχει καλύτερη εικόνα απο εμάς και να γνωρίζει ποιές είναι οι δυσκολίες για τις οποίες δεν μπορεί ο δήμος να τρέξει δομές που ουσιαστικά αφορούν ΜΟΝΟ το Περιγιάλι.
Η Unesco τα προηγούμενα χρόνια έξω απο το Περιγιάλι βγήκε ουσιαστικά μόνο για τις γιορτές της φτώχειας και δεν άγγιξε το σύνολο των πολιτών του δήμου.
Οι δομές της στην Κόρινθο δεν λειτουργούν.
Ισως να πρέπει ο δήμος να σχεδιάσει απο την αρχή την κοινωνική του πολιτική αφού έχει τα εργαλεία τόσο με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο, με το τμήμα της Πρόνοιας αλλά και κύρια με το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής.
Ακόμα και στατιστικά να το δούμε η Unesco καλύπτει και όσο καλύπτει ελάχιστο ποσοστό Κορίνθιων αναξιοπαθούντων, στο Περιγιάλι πάντα.
Το μεγάλο μέρος καλύπτεται όσο καλύπτεται απο την Πρόνοια και το Κοινωνικό παντοπωλείο.
Εκτιμώ και το έχω προτείνει και στο παρελθόν ότι αν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστική παρέμβαση στην κοινωνία της Κορίνθου και να βοηθούν όσοι αληθινά έχουν ανάγκη, χωρίς γραφειοκρατία και άλλα τινά ότι πρέπει ο δήμος να συνεργαστεί με τον Μητροπολίτη.
Η Μητρόπολη μπορεί με την βοήθεια του δήμου να καλύψει το 100% των άμεσων αναγκών και να περιθάλψει τους πάντες.
Αυτή η λύση είναι και βιώσιμη και αποδεκτή αλλά πολύ περισσότερο θα λύσει προβλήματα.
Αν δεν μπορεί ο δήμος μόνος του να καλύψει τις σημερινές δομές, μπορεί με λίγη οικονομική βοήθεια να το κάνει η Μητρόπολη.
Και θα το κάνει καλύτερα διότι έχει δώσει εξατάσεις στο κομμάτι αυτό και έχει πετύχει απόλυτα.
Κάθε μέρα δίνει 4.500 χιλιάδες μερίδες φαγητό με δικά της έξοδα.
Τι της είναι να δίνει και 20 περίπου μερίδες που δίνει σήμερα η Unesco;
Με την βοήθεια του δήμου, που είναι διατεθιμένος να δώσει στην ΜΚΟ ο Μητροπολίτης θα κάνε κυριολεκτικά  ολοκληρωτικό έργο ενάντια στην φτώχεια...!
Ας το δεί σοβαρά αυτό η δημοτική αρχή..!

Γιάννης Λάμπρου
Οκτώβριος 2016
Street Life


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου