Η επιστήμη αποφάνθηκε: Τα 'τρολ' είναι ψυχοπαθείς και σαδιστές


Το υποψιαζόμασταν όλοι και πλέον υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις: Πίσω από τη συμπεριφορά της πιο ενοχλητικής "φυλής" του Διαδικτύου υπάρχουν... ψυχολογικά προβλήματα

Είναι ενοχλητικοί, αντιπαθείς, ειρωνικοί, προκλητικοί και όλοι προσπαθούν να τους αποφεύγουν. Ακόμη κι αν τους αγνοήσεις ή τους "μπλοκάρεις" αυτοί θα επιμείνουν και θα επιστρέψουν ακόμη... χειρότεροι μέχρι να σου σπάσουν τα νεύρα. Τα διαδικτυακά "τρολ", σύμφωνα με νέα μελέτη, συμπεριφέρονται έτσι γιατί έχουν πολλά δικά τους "θέματα" να επιλύσουν.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσίευσε η επιθεώρηση "Science Direct" και η οποία είχε ως στόχος να σκιαγραφήσει τις πτυχές της προσωπικότητάς τους στον πραγματικό κόσμο, τα online "τρολ" είναι στην ουσία ψυχοπαθείς, σαδιστές και εμπαθείς άνθρωποι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 415 ανθρώπων, (36% άνδρες, 63% γυναίκες, 1% άλλο φύλο), με μέσο όρο ηλικίας τα 23,37 έτη.

Σύμφωνα με τα βασικά ευρήματά της, οι άνδρες έχουν την τάση να "τρολάρουν" περισσότερο από τις γυναίκες, ενώ εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ψυχοπάθειας και σαδισμού. Όπως ήταν αναμενόμενο, διακατέχονται από χαμηλά επίπεδα κατανόησης και συμπόνιας, γεγονός που τους οδηγεί στο να ειρωνεύονται και να πειράζουν τους άλλους ανθρώπους.

Εντυπωσιακό χαρακτηρίζεται επίσης το συμπέρασμα ότι κινούνται βάσει στρατηγικής σε σχέση με το ψυχολογικό αντίκτυπο που θα έχουν οι πράξεις τους στους άλλους. Με απλά λόγια, όπως τονίζουν οι ερευνητές, δεν αρκούνται απλά στο να χειραγωγούν μια συζήτηση, αλλά θέλουν να χειραγωγούν και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου