Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Γυμνασίου Κιάτου


Γεγονός πνευματικής αξίας και ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας για την περιοχή μας, αποτέλεσε η επετειακού χαρακτήρα εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο Κιάτο,από το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων.
Η ημερομηνία  ίδρυσης του Γυμνασίου Κιάτου, υπήρξε η 24η Οκτωβρίου του έτους 1917.
Κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης ο ομιλητής κ. Κων/νος Κελλάρης, καθηγητής μαθηματικών, που δίδαξε στο σχολείο αυτό και συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής του, αναφέρθηκε με εμπεριστατωμένο τρόπο  σε όλα εκείνα τα στοιχεία της ίδρυσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και εκπαιδευτικής διαδρομής του ιστορικού Σχολείου έως και την σχετικά πρόσφατη διαίρεση του σε 1ο και 2ο Γυμνάσιο Κιάτου λόγω των σύγχρονων διδακτικών μεταβολών.
Η καθηγήτρια Μουσικής κ. Σούλα Μακρή - Καλογήρου που δίδαξε πολλά χρόνια στις τάξεις του, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών, παρουσίασε τον ομιλητή, μαθητή της και μετέπειτα συνάδελφο καθηγητή, με πολύ μεγάλη συγκίνηση, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι στο σχολείο αυτό, φοίτησαν πολλές γενιές Σικυωνίων πολιτών. Παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ.Σταματόπουλος και ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεονάρδος.
Παρέστησαν ακόμη  οι κ.κ Δήμαρχοι Τσουλούφας, Καπέλλος και Βυτινιώτης, ο  πρόεδρος της ΜΗΚΩΝΗΣ κ.Ζάρκος και σημαντικός αριθμός πολιτών, τους οποίους καλωσόρισε και προσφώνησε με εγκαρδιότητα ο νέος πρόεδρος του Ι.K.Μ. κ.Καρβουντζής. 
Η εκδήλωση περιείχε όλα εκείνα τα στοιχεία που επέτρεψαν στο αισθητά μεγάλο κοινό που παρακολούθησε με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον, να αναπολήσει να θυμηθεί  και να επαναφέρει  μνήμες των μαθητικών χρόνων που βιώθηκαν στο προαύλιο και στις τάξεις, αυτού του πολύ σημαντικού για τον τόπο μας Εκπαιδευτηρίου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου