Στα Εξαμίλια κρυβόταν ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου


Ο 32χρονος αποπειράθηκε να βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς Ρομά στην Κόρινθο και στην Πάτρα αλλά δεν τα κατάφερε-Αστυνομικοί ξενυχτούσαν σε χωράφια παρακολουθώντας τον- Δεν δέχονται τους ισχυρισμούς του ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό, αφού η βολή έγινε από το ένα μέτρο στον κορμό του σώματος και άρα θεωρούν ότι είχε ανθρωποκτόνο διάθεση ο δράστης όταν αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό το θύμα
Θοδωρής Παναγιωτίδης


Τη διεύθυνση κατοικίας του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa Αριστείδη Φλώρου αναζητούσαν οι δύο δράστες που επισκέφτηκαν με πρόσχημα μία δήθεν υπόθεση συγγενικού τους προσώπου, το γραφείο του.

Ο λόγος που βρέθηκαν εκεί στις 12 Οκτωβρίου, ήταν ένα συμβόλαιο εκφοβισμού που είχαν λάβει έναντι 20.000 ευρώ από τις Φυλακές Κορυδαλλού από την συμμορία των σκληρών Αλβανών κακοποιών Νικοτσάι, Μπάκο και Όλντι που είχαν συλληφθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα δολοφονίας και ληστείας σε βάρος του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ και αντιδίκου της Energa πράξη που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2014.

Έκτοτε ανέφεραν στις καταθέσεις τους, ειδικά οι δύο τελευταίοι, πως επιτέθηκαν στον δικηγόρο της ΛΑΓΗΕ, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου του εκπροσώπου της Energa Α. Φλώρου, κάτι που ίδιος αρνείται.

Την προκαταβολή από τις Φυλακές οι φυσικοί αυτουργοί την έλαβαν από μία γυναίκα που έστειλαν οι ηθικοί αυτουργοί.

Πρόσφατα, αυτή η συμμορία των φυλακισμένων σκληρών κακοποιών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, εκβίαζαν τον Φλώρο για να πάρουν πίσω την κατάθεση που τον ενοχοποιούσε ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ, η οποία εκδικάζεται μέσα στον Νοέμβριο και μάλιστα απαιτούσαν 5 εκατ. ευρώ, γιατί όπως διακινούσαν δεν τους πλήρωσε ο Φλώρος τα 100.000 ευρώ από το «συμβόλαιο» για τον δικηγόρο της ΛΑΓΗΕ.

Βεβαίως, για τους ισχυρισμούς των φυλακισμένων κακοποιών οι Αρχές εκφράζουν επιφυλάξεις και θεωρούν πως μάλλον βρήκαν ευκαιρία να εκβιάσουν για να βγάλουν χρήματα όταν κατάλαβαν ποιον είχαν χτυπήσει στην επίθεση της Πεντέλης.

Από τον ίδιο δεν κατάφεραν τίποτα και έτσι, καθώς δεν γνώριζαν που έμενε, έστειλαν τους δύο Αλβανούς-Ρομά που είχαν γνωρίσει στις Φυλακές από παλιότερα να πάρουν το κλητήριο θέσπισμα της υπόθεσης για να βρουν την διεύθυνση του Φλώρου και να στείλουν έναν μήνυμα εκφοβισμού στον ίδιο, πυροβολώντας αλλά με σκοπό να τραυματίσουν τον Ζαφειρόπουλο.

Άλλωστε γνώριζαν ότι την προηγούμενη ημέρα από το ραντεβού που εξελίχτηκε σε δολοφονία του είχε επισκεφτεί το θύμα τον πελάτη του στις Φυλακές.

Υπό την απειλή των όπλων ο ίδιος ο Ζαφειρόπουλος αναγκάστηκε να παραδώσει το κλητήριο θέσπισμα, το οποίο μάλιστα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην κατ’ οίκον έρευνα που έκαναν στην Καλλιθέα και τότε ο συνεργός που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία και απείλησε τον συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου, απευθύνθηκε στον 32χρονο φυσικό αυτουργό της δολοφονίας και του είπε σε σπαστά ελληνικά «ρίχτου να φύγει το μήνυμα στις φυλακές» και στη συνέχεια στα αλβανικά του είπε «πάμε να φύγουμε πριν κλείσει η πόρτα», φοβούμενοι ότι θα κλείδωνε την πόρτα με μπουτόν ο συνεργάτης.

Ο 32χρονος πυροβόλησε από το ένα μέτρο με ένα Tokarev των 7,65 χιλιοστών πετυχαίνοντας στον θώρακα τον άτυχο δικηγόρο, με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Τόσο το όπλο αυτό όσο και το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησαν για το ραντεβού που αφορούσαν έναν δήθεν «Μιχάλη Λαζαρίδη» τα πέταξαν αμέσως.

Ο ίδιος κατά την ομολογία του ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον Ζαφειρόπουλο και πως όπως πήγε να καλυφθεί τον πέτυχε στον θώρακα, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν το δέχονται αυτό, πιστεύουν ότι είχε καθαρά ανθρωποκτόνο διάθεση γιατί απλά δεν τον ένοιαζε η τύχη του θύματος και παρότι είχε πετύχει τον σκοπό του, δηλαδή είχε πάρει το χαρτί με τη διεύθυνση κατοικίας του Φλώρου.

Συνομιλίες από τις Φυλακές κατέγραψαν μάλιστα και την αντίδραση των ηθικών αυτουργών μαθαίνοντας το αποτέλεσμα, όπου ένας από αυτούς είπε σε τηλεφωνική του συνομιλία την φράση: «Τους μ……κες τους στείλαμε να του ρίξουν μια στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν».

Από την αστυνομία είχε εντοπιστεί στις 28 Οκτωβρίου στην Πάτρα, προσαχθεί και συλληφθεί στη συνέχεια ως δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 32χρονος Αλβανός εκτελεστής, στην προσπάθειά του να κρυφτεί στην περιοχή και ενδεχομένως να διαφύγει από την χώρα, αφού είχε καταλάβει ίσως ότι η Αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να κρυφτεί είχε περάσει και από άλλους καταυλισμούς στην Κόρινθο και στην Ηλεία, ενώ συνεχώς οι αστυνομικοί τον έψαχναν στους καταυλισμούς Ρομά και χρειάστηκε να κοιμηθούν πολλά βράδια στα χωράφια και σε μουσαμάδες, ακολουθώντας την πορεία του δράστη, ενδεικτικό της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν οι αστυνομικοί.

Το δικό του τηλέφωνο το ξεφορτώθηκε άμεσα όμως με την βοήθεια του «υπερκοριού» σαρώθηκε πλήθος τηλεφωνικών επικοινωνιών μέχρι που «κλειδώθηκε» μία τηλεφωνικά συνομιλία από την περιοχή που ανέφερε την πρόθεση του 32χρονου να διαφύγει προς Ιταλία ή Αλβανία και έτσι ξεκίνησαν να παρακολουθούν το συγκεκριμένο κινητό, το οποίο χρησιμοποίησε πάλι ο δράστης αργότερα σε συνομιλία του με την Ελληνίδα-Ρομά αρραβωνιαστικιά του στην οποία αναφέρθηκε στον Ζαφειρόπουλο.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε εμπλακεί και στο περιστατικό των πυροβολισμών στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα τη νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου, όπου είχε γίνει επεισόδιο μεταξύ παρέας Αλβανών-Ρομά για το ποτό και για μια γυναίκα που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός 17χρονου και ενός 27χρονου.

Η βαλλιστική τον πρόδωσε αμέσως από την βολίδα που αφαιρέθηκε από το σώμα του άτυχου δικηγόρου, όπως πρόδωσε και την ευκολία με την οποία πυροβολεί. Επίσης, τον πρόδωσε και ένα αποτύπωμα στο γραφείο του θύματος, το οποίο ταυτοποιήθηκε μόνο όταν συνελήφθη, αφού οι Αρχές είχαν βγάλει πολλά αποτυπώματα σεσημασμένων από το γραφείο και δεν γνώριζαν αρχικά ποιος ήταν ο δράστης, μέχρι που βγήκε και η βαλλιστική.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και των συνεργών του. Ο δεύτερος δράστης θεωρούν οι Αρχές πως έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία, μία χώρα που δεν φημίζεται για την συνεργασία της με τις ελληνικές Αρχές, ενώ οι ηθικοί αυτουργοί που προαναφέρθηκαν είναι και γνωστοί από την υπόθεση του μακελειού σε μπαρ του μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, όπου ένας από αυτούς είχε αφήσει πίσω του 17 τραυματίες, γαζώνοντας με καλάσνικοφ το νυχτερινό κέντρο γιατί δεν φωτογραφήθηκε μαζί του μία κοπέλα του μαγαζιού. Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους συνεργούς του, που αποτελούσαν μία πολύ σκληρή σπείρα μαστροπών, εκβιαστών και μπράβων, που δρούσαν σε κέντρο Αθήνας και Πειραιά.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου