Το Internet του αύριο… σήμερα στη διάθεση των επιχειρήσεων



Η δυνατότητα παροχής ταχυτήτων «νέας γενιάς» επιτρέπει στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να αξιοποιούν τις δυνατότητες του Διαδικτύου για τη λειτουργία τους και πολύ περισσότερο για την ανάπτυξή τους.

Μέσα από τις δυνατότητες των συγκεκριμένων υπηρεσιών «νέας γενιάς», το download και το upload δεδομένων από το Διαδίκτυο γίνεται πιο γρήγορα από ποτέ, ενώ το streaming είναι πρακτικά αδιάλειπτο. Παράδειγμα τέτοιων λύσεων είναι η χρήση οπτικής ίνας. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνδεθούν απευθείας με οπτική ίνα, αποκτώντας μία αναβαθμισμένη εμπειρία επικοινωνίας με ταχύτητες 100 και 200 Mbps.

Χαρακτηριστικές είναι οι εμπειρίες ανθρώπων που χρησιμοποίησαν και επωφελήθηκαν από την χρήση τέτοιου είδους λύσεων. Σχολιάζοντας την πλοήγησή του στο Διαδίκτυο μέσω οπτικής ίνας, ο σκηνοθέτης - παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρείας GAPTV Facilities, Γιώργος Πετρόπουλος, παρομοίασε την αποστολή τεράστιων αρχείων ήχου και εικόνας με ένα απλό SMS. «Μέχρι να πατήσω το κουμπί να σηκωθώ από την καρέκλα και να ξανακοιτάξω την οθόνη έχει φύγει ένα GB. Αυτό και μόνο έχει αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιδρυτής της ελληνικής startup TAMASENCO, η οποία σχεδιάζει βιντεοπαιχνίδια, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για πραγματικό εργαλείο, καθώς η δουλειά «βγαίνει» σε λιγότερο χρόνο. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις τα ίδια εργαλεία που έχουν και στο εξωτερικό».



Η WIND τους τελευταίους μήνες προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα πακέτα οπτικών ινών για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, καθιστώντας τέτοιου είδους τεχνολογίες όχι προνόμιο μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά λύσεις προσιτές σε όλους, ακόμη και σε ατομικές επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το WIND Business Fiber, καθώς και για τις ταχύτητες Internet και την κάλυψη του δικτύου οπτικών ινών είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της WIND.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου