ΩΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ | Συνδέσου με τον Κορινθιακό


ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΩΡΑ 20:30΄ – 21:30΄
"ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"

Η "Ώρα της Γης" πλησιάζει και η θάλασσα μας περιμένει να συνδεθούμε μαζί της, σβήνοντας το φως για μια ώρα και στέλνοντας έτσι το δικό μας μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής που την καταστρέφει.

Ο Κορινθιακός Κόλπος όντας μια κλειστή θάλασσα, με πολλές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις γύρω του και μάλιστα σε υψηλό βαθμό όχλησης (εξορύξεις βωξίτη, εργοστάσιο Αλουμίνας, Τσιμεντοβιομηχανίες, Σωληνουργεία κ.α.), υφίσταται σε υπερθετικό βαθμό τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλάσσιων υδάτων, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και η άνοδος της στάθμης του νερού δρουν καταστροφικά για τη θάλασσα, αλλά και για κάθε είδος που ζει και αναπαράγεται μέσα σε αυτή.

Η θάλασσα γενικά, αλλά ο Κορινθιακός Κόλπος ιδιαίτερα για όλους εμάς που ζούμε δίπλα του, υφίσταται αυτές τις συνέπειες, οι οποίες εν τέλει υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής όλων μας και δημιουργούν ένα ζοφερό μέλλον για τις νεότερες και επερχόμενες γενεές.

Σβήνουμε το φως και ανάβουμε τη φλόγα της ελπίδας, για ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης ενάντια σε όσα υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το φυσικό μας περιβάλλον.

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου