Ο ευτυχισμένος γάμος στην ηλικία φαίνεται


Οι γάμοι με μεγάλη διαφορά ηλικίας έχουν ημερομηνία... λήξης της συζυγικής ευτυχίας στα έξι με 10 χρόνια.

Αυτό είναι το δυσοίωνο συμπέρασμα νέας έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σχεδόν σε 20.000 ανθρώπους στην Αυστραλία και είχε διάρκεια 13 ετών. Αν και οι άνδρες μπορεί να είναι πιο ευτυχείς με μια μικρότερη γυναίκα στα πρώτα στάδια του γάμου, η χαρά τους δεν αποδεικνύεται μακράς διαρκείας.
Αντίθετα, τα ζευγάρια στα οποία έχουν και οι δύο πάνω κάτω την ίδια ηλικία αποδεικνύονται καλύτερα στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, καθώς συντονίζονται πιο εύκολα και αυτό τα βοηθάει να αντέξουν στον χρόνο, ακόμα και όταν εμφανιστούν οικονομικές δυσκολίες.
«Διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με νεαρότερες γυναίκες είναι οι πιο ικανοποιημένοι και οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με μεγαλύτερες συζύγους είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι» εξηγεί η Τέρα Μακ Κίνις, καθηγήτρια Οικονομικών του πανεπιστημίου του Κολοράντο στο «Boulder», που συνυπογράφει την έρευνα. Και οι γυναίκες όμως «είναι επίσης ιδιαίτερα δυσαρεστημένες όταν είναι παντρεμένες με μεγαλύτερους άνδρες και ιδιαίτερα ικανοποιημένες όταν είναι με νεαρότερους».

Αυτό όμως έχει το τίμημα ότι «με τον καιρό οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι με πολύ μεγαλύτερο ή πολύ μικρότερο σύντροφο τείνουν να έχουν μεγαλύτερη μείωση της συζυγικής ικανοποίησης σε σύγκριση με αυτούς που είναι παντρεμένοι με συζύγους της ίδιας ηλικίας».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου