Γκίκας: Οι προοπτικές του πρωτογενή τομέα στην Κορινθία!


Στις 28-7-2017 και στην αίθουσα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΧΕΠΑ Βέλου Κορινθίας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Θερμοκηπιακές καλλιέργειες - Προώθηση του κλάδου των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Κορινθία - Προοπτικές» και ομιλητές τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυπαρισσίας κο Αντώνιο Παρασκευόπουλο και τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας κο Γεώργιο Φλώρο.

Κατά την ομιλία του στην ημερίδα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου αρμόδιος για τον Πρωτογενή Τομέα κος Αθανάσιος Γκίκας, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Πρωτογενής Τομέας στην οικονομία της Π.Ε. Κορινθίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα.

Οι άριστες κλιματεδαφικές συνθήκες, το οργανωμένο οδικό δίκτυο, οι ομάδες παραγωγών, σε συνδυασμό με την χρήση σύγχρονων καλλιεργητικών μεθόδων από τους παραγωγούς (υδροπονία, κ.λ.π.), μπορούν να βελτιώσουν ποιοτικά και ποσοτικά την παραγωγή στην Π.Ε. Κορινθίας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της.

Κλείνοντας κατέληξε ότι απαιτείται η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον Πρωτογενή Τομέα (όχι οριζόντιας λογικής για όλη την χώρα), αλλά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε Περιφέρειας, με στόχο να αναδειχθεί ως ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου