Και Κορίνθιοι στο μητρώο στελεχών της ΝΔ


Η πολιτική είναι μια απαιτητική διαδικασία. Λέξεις-κλειδιά: εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, πειθώ. Βασική πρόκληση, η κινητοποίηση. «Η Ν.Δ. θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα. Θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν έναν νέο αέρα στην πολιτική». Η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερών ενόψει της «απόβασής» του στη Θεσσαλία δεν ήταν τυχαία. Η ανανέωση της Ν.Δ. μέσω του μητρώου στελεχών προχωράει σε πείσμα των καιρών, καθώς ακόμη 50 πρόσωπα από ολόκληρη την Ελλάδα –τα παρουσιάζει  η «Κ»– εντάσσονται στο δυναμικό της.
 Το μητρώο προχωράει και διευρύνεται, καθώς η κομματική ηγεσία προχωράει στην ανανέωση των στελεχών με διαφάνεια και αξιοκρατικές διαδικασίες, ρίχνοντας στη μάχη 50 νέα πρόσωπα που πέρασαν τις «σκληρές εξετάσεις» του μητρώου. Αυτές δεν μένουν μόνο στα καλά βιογραφικά. Συνοδεύονται και από το βασικό ερώτημα «γιατί θέλετε να εμπλακείτε στα κοινά μέσω της της Ν.Δ.», προκειμένου να αξιολογηθεί η διάθεση προσφοράς του καθενός. Το εγχείρημα δεν είναι απλό. Απαιτεί λεπτομερή και εξαντλητική δουλειά «μυρμηγκιού» απ’ όλους τους εμπλεκομένους.

 Δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι τα επόμενα ψηφοδέλτια δεν θα αποτελούν ανακύκλωση στελεχών, αλλά θα εμπλουτιστούν από φρέσκα και ικανά πρόσωπα που έχουν την ικανότητα να συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος της Ν.Δ. Το μότο του κ. Μητσοτάκη είναι «αξιοκρατία παντού, αξιολόγηση παντού». Και συχνά διαμηνύει ότι θα προχωρούν οι καλύτεροι, «ανάλογα με τη δουλειά τους και τις ικανότητές τους». Αυτό ισχύει για όλους. Και για τους παλιούς και για τους νέους. Η πολιτική, εξάλλου, είναι αμιγώς ανθρώπινο «επάγγελμα». Ασκείται από ανθρώπους και αφορά ανθρώπους. Οι επιλογές θα είναι πάντα δύσκολες και τα αποτελέσματα απρόβλεπτα. Αυτή είναι και η γοητεία.
 Στην πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 βιογραφικά. Εχουν ήδη διεξαχθεί 1.200 συνεντεύξεις, για τις οποίες έχουν αφιερωθεί 900 ώρες από δέκα ομάδες, στις οποίες μετέχουν 32 αξιολογητές. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 42 έτη.


Τα νέα πρόσωπα
Τα 50 νέα στελέχη της Ν.Δ. είναι οι εξής:
Ντίνος Παπαδημητρίου, Νίκος Τσονάκας, Κατερίνα Ζιούτα, Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, Ειρήνη Χατζοπούλου, Ηλίας Τσαούσης, Δημήτρης Λαθούρης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Γιάννης Δεληγιάννης, Ρουσλάν Μπουντζάν, Γιώργος Παππάς, Αγνή Κανδύλη, Αντώνης Χονδρονίκος, Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, Ευάγγελος Θεολόγης, Αλέξανδρος Λαγάκος, Αντώνιος Γιαμβριάς, Γεώργιος Καραβάνας, Ανδρέας Παλευρατζής, Χρήστος Κουμουνδούρος, Σοφία Αναγνωσταρά, Ινέτζη Δημητρακάκη, Μιχάλης Καντιδενός, Βασίλης Τσιφλικιώτης, Αναστασία Σακκαρέλη, Νίκος Κοροβέσης, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, Σπύρος Λίτσας, Αθανάσιος Πηλιούνης, Ελένη Μαυρόγαλου, Γιώργος Λεούσης, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Καλπουζάνη, Κώστας Δρετάκης, Βασίλης Στουραΐτης, Σπύρος Βουγάς, Γιώργος Κοκκάς, Σπύρος Ραψομανίκης, Τόνια Αράχωβα, Γιώργος Κριμπάς, Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, Βασίλης Μπορμπότης, Ιωάννης Σαμαράς, Πάνος Λώλος, Σωτήρης Κοπατσάρης, Βαλεντία Τσέπη, Μιχάλης Τάσσου, Σταύρος Βλαχογιάννης.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου