Το Ελεγκτικό συνέδριο δικαίωσε τον Πνευματικό για τους συμβασιούχους...!!!


Ο υπουργός εσωτερικών , ο πολύς Σκουρλέτης επίσημα έχει ζητήσει την δίωξη του δημάρχου Κορινθίων γιατί δεν παράτεινε τις συμβάσεις εργαζομένων στον δήμο.
Οι βουλευτές Θελερίτη, Ψυχογιός και Τσόγκας μάζευαν υπογραφές στην Βουλή για να πιέσουν για την δίωξη Πνευματικού.
Στην Κόρινθο ο δήμαρχος θεωρήθηκε μισάνθρωπος γιατί δεν έκανε παράταση στις συμβάσεις.
Πριν ένα χρόνο το Πρωτοδικείο Κορίνθου, είχε αποφανθεί ότι η παράταση των συμβάσεων είναι αντισυνταγματική.
Χθες όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο ΔΙΚΑΙΩΣΕ απόλυτα τον δήμαρχο.
Την αντισυνταγματικότητα της παράτασης χιλιάδων συμβασιούχων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με το σκεπτικό ότι το σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων.

Πρόκειται επί της ουσίας για τη δεύτερη βόμβα που ρίχνει στην κυβέρνηση το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς την Τρίτη είχε γνωμοδοτήσει ότι οι περικοπές των κύριων αλλά και των επικουρικών συμβάσεων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές από το 2019, είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ωστόσο, και όσον αφορά στην τελευταία απόφαση, θα υπάρξουν συνέπειες για τους χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ καθώς αποκλείει την παράταση των συμβάσεων σε περίπου 15.000 συμβασιούχους, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει και την πληρωμή τους για το διάστημα που παρείχαν έργο με παράταση.

Πάντως το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιήσει διάσκεψη για το ίδιο θέμα και την ερχόμενη εβδομάδα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου