Μια ματιά σου μόνο φτάνει


❱❱ Αν ένα ζευγάρι κοιτάζεται για πέντε λεπτά, μπορεί να φουντώσει και πάλι τη σπίθα του έρωτα
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να φουντώσει ξανά η σπίθα του έρωτα στα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, αρκεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα να κοιτάζονται στα μάτια, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
«Η επαφή με τα μάτια έχει ισχυρή επίδραση στον εγκέφαλο» τονίζει ο -ειδικός στις σχέσεις- ψυχολόγος Τρέβορ Σιλβέστρ, που έγραψε το βιβλίο «Lovebirds: How To Live With The One You Love». Εξηγεί ότι εγκέφαλος έχει την τάση να εξοικονομεί ενέργεια, γι' αυτό όταν δυο άνθρωποι γνωρίζονται για πολύ καιρό δεν μπαίνει στον κόπο να καταγράψει όλες τις πληροφορίες του προσώπου που έχει κανείς απέναντί του. Αντίθετα, χρησιμοποιεί μια κατά προσέγγιση εικόνα του προσώπου. «Αυτό εξηγεί, για παράδειγμα, για ποιον λόγο ο σύντροφός σας δεν παρατηρεί την αλλαγή στο κόψιμο των μαλλιών σας» σημειώνει ο Σιλβέστρ.
«Αν το ζευγάρι πάρει τον χρόνο του για να κοιταχτεί ξανά, πραγματικά θα βοηθήσει τους εγκεφάλους να ανανεώσουν την κατά προσέγγιση εικόνα που έχουν δημιουργήσει» τονίζει ο ειδικός. Επισημαίνει, δε, ότι αυτή η διαδικασία «θα θυμίσει στον εγκέφαλο όλα όσα σας έκαναν να ερωτευτείτε ο ένας την άλλη στην αρχή».
Η Σάρα Ιβενς, που έγραψε το βιβλίο «Forest Therapy», πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, προσδιορίζοντας το χρονικό διάστημα που πρέπει να κοιτάζεται καθημερινά το ζευγάρι για να νιώσει «όπως τον πρώτο καιρό» στα πέντε λεπτά. Κατέληξε στο συμπέρασμα μέσα από τις μαρτυρίες πολλών άλλων ζευγαριών, αλλά και από την προσωπική εμπειρία της με τον σύζυγό της.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου