Αυτό είναι το περίφημο σπίτι του Αϊ Βασίλη!!!


Το γκαράζ του είναι ιδανικό για έλκηθρα, ο φούρνος του μεγάλος για να ψήνονται πολλά χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και να μοσχοβολά ο τόπος, ενώ το ευρύχωρο τζάκι του μπορεί να κρατήσει ζεστή τη μόνιμα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ακόμη και την πιο κρύα νύχτα, σιγοψήνοντας κάστανα! Αυτό είναι το σπίτι του Αγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο και «πωλείται»! Αν διαθέτετε 700.000 ευρώ, ίσως το κάνετε δικό σας!

Ο χριστουγεννιάτικος παράδεισος του αγίου των παιδιών της Γης φωλιάζει στο κέντρο 25 στρεμμάτων χιονισμένης γης. Χτίστηκε το 1822 και ανακαινίστηκε το 2013, για να εμπλουτιστεί με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, διατηρώντας ωστόσο όλη την παραδοσιακή γοητεία του ξύλου.

Τα 762 μέτρα της επιφάνειάς του καλύπτονται από ξύλο παλαιάς χοντρής κοπής, πέτρα και λίγο μπετόν. Εχει τρία υπνοδωμάτια, εκ των οποίων ένα master με απίστευτη θέα στο χιονισμένο βουνό, δύο ξενώνες και δύο μπάνια με άπλετο φυσικό φως, ενώ στο τεράστιο φιλόξενο σαλόνι του δεσπόζει ένα μεγάλο τζάκι από το πάτωμα ως την οροφή, από πέτρα και ξύλο.

Η τραπεζαρία του επικοινωνεί απευθείας με την κουζίνα, για να ευνοεί την άμεση κατανάλωση των λιχουδιών που ετοιμάζονται στον μεγάλο φούρνο.

Διαθέτει ακόμη το περίφημο γραφείο, όπου ο Αγιος Βασίλης διαβάζει τα γράμματα των μικρών φίλων του, χώρο για παιχνίδια αλλά και την περίφημη ραπτομηχανή, όπου παραδοσιακά ετοιμάζονται οι... παραγγελίες των περίφημων αρκούδων.

Και φυσικά γκαράζ για το έλκηθρο και ευρύχωρο στάβλο που μπορεί να στεγάσει μέχρι και οκτώ ταράνδους, με θέση μάστερ για τον... Ρούντολφ.

Εικονική ξενάγηση

Ακόμα όμως κι αν δεν έχει κανείς τα 700.000 ευρώ, δεν χρειάζεται να στενοχωριέται, γιατί κι εκείνοι που τα έχουν δεν θα καταφέρουν να το αγοράσουν. Κι αυτό γιατί η εκτίμηση της τιμής πώλησης και το δήθεν πωλητήριο είναι «επετειακά».

Το πιο πολύτιμο σπίτι της Αρκτικής δεν πωλείται επίσημα. Εκτιμήθηκε από την εταιρία Zillow, η οποία ανέλαβε την προώθηση της εικονικής ξενάγησης των παιδιών για λογαριασμό της NORAD Tracks Santa, της εταιρίας μέσω της οποίας παρακολουθούμε κάθε χρόνο το ταξίδι του Αϊ-Βασίλη ανά τον κόσμο σε real time.


Η αξία του σπιτιού εκτιμήθηκε συγκρινόμενο με ανάλογα σπίτια σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα ανεβαίνει κατά 2,2% την επόμενη χρονιά, όσο και η άνοδος των σπιτιών στις ΗΠΑ. Κι αφού ο ιδιοκτήτης λείπει σε ταξίδι, εμείς μπορούμε να ρίξουμε μερικές κλεφτές ματιές στο σπίτι του. Κι ίσως να μείνουμε για λίγο εκεί με τη φαντασία μας.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου