Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου: "Μια γυναίκα μόνη…"


»MIA ΓYNAIKA ΜΟΝΗ» – Ένας φόρος τιμής στις γυναίκες!
Συναυλιακός Χώρος ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
Αδειμάντου 12, Κόρινθος
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 8.30μμ

Καταλυτική ερμηνεία από από τον Metatheatro Panos Nakopoulos στο «Μια Γυναίκα Μόνη» από το «Όλο Σπίτι Κρεβάτι κι’ Εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.
Οι εξαιρετικές σπουδές και η τεράστια εμπειρία του Πάνου Νακόπουλου, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία, απογειώνουν το πηγαίο ταλέντο του και μας καθηλώνει συμπάσχοντες, στον συγκλονιστικότερο ίσως γυναικείο θεατρικό μονόλογο του διεθνούς δραματολογίου.
Ή μάλλον είναι η ίδια η ηρωίδα, η Μαρία, που μας συγκλονίζει, μια που αυτή κυριαρχεί στην σκηνή εφ’όσον ο καλός ηθο-ποιός απεκδύεται την δική του προσωπικότητα και εντρυφεί στον ψυχισμό και στον χαρακτήρα της , μ’αποτέλεσμα την πλήρη μεταμόρφωσή του σ’έναν άλλον άνθρωπο. Έναν Άνθρωπο απελπισμένο, μοναχικό, που χρησιμοποιείται για πολλαπλές υπηρεσίες αμισθί, μ’ ασέβεια και αναλγησία.
Ένα τυχαίο γεγονός, η εγκατάσταση στο απέναντι κτήριο, μιας νέας ενοίκου, γίνεται η αφορμή να εκμυστηρευτεί ολόκληρη τη ζωή της. Μια ζωή καθ’ όλα προβλέψιμη, με πορεία προδιαγεγραμμένη, μια που έτσι και γι’αυτό είχε εκπαιδευτεί. Αυτό ήταν το »σωστό»…
Δεν θα μάθουμε ίσως ποτέ με τι δυνατότητες την προίκισε η φύση. Λόγω της άγνοιας της είναι αφελής, σίγουρα όμως δεν είναι ανόητη και το ξέρει.
Όταν μ’ερέθισμα τον απροσδόκητο έρωτα ενός νεαρού προς το πρόσωπό της , αφυπνίζεται η ναρκωμένη της λίμπιντο, προφασίζεται αφελή και αστεία δικαιολογία για να ενδώσει, μια που της έμαθαν ότι αυτό είναι αμαρτία. Γνωρίζει όμως πως ίσως είναι η μοναδική της ευκαιρία να βιώσει τον έρωτα.
»Ο Άλντο» , ο σύζυγος, »Με συγχώρεσε» λέει… Βαρύ το τίμημα της συγγνώμης του. Kαταδίκη σε ποινή ισόβιας κάθειρξης μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η κλειδωμένη πόρτα δεν θ’ανοίξει. Το βρώμικο δίλημμα: Ελεύθερος άνθρωπος ή μητέρα θα την κρατάει κλειστή.
Ένας ρόλος πρόκληση, σε μια συνεχή ακροβασία σ’ ένα επικίνδυνα λεπτό σχοινί, ανάμεσα στο κωμικά ή δραματικά γκροτέσκο, στην οποία ο ηθοποιός ισορροπεί με απαράμιλλη μαεστρία! Γίνεται, πέρα από τους περιορισμούς του φύλου, ο Άνθρωπος που πονά και σε μία κλιμάκωση των συναισθημάτων του εναλάσσει την πίκρα με την οργή, εξεγείρεται και οδηγείται στην κάθαρση! Ένα σύμβολο ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση, εκμετάλλευση και υποδούλωση ανθρώπου από άνθρωπο!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου