Ενα χρόνο παράταση πήρε η Unesco στο Περιγιάλι!


Παράταση ζωής για έναν ακόμη χρόνο δίνει σε 800 περίπου εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο νομοσχέδιο για το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στην τροπολογία προβλέπεται πως οι συμβάσεις προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, παρατείνονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία και οξύτατη «επίθεση» των εργαζομένων στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα στην κα Φωτίου, ότι η αντικατάστασή τους ενδεχομένως να υποκρύπτει και πολιτική σκοπιμότητα.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα κοινωνικά συσσίτια, στα φαρμακεία, στα παντοπωλεία, στα υπνωτήρια αστέγων, στις τράπεζες χρόνου και στα γραφεία διαμεσολάβησης, περίμεναν από το καλοκαίρι τη νέα προκήρυξη του υπουργείου για τις θέσεις στις δομές κοινωνικής πρόνοιας, που όμως δεν ήρθε ποτέ.
Μάλιστα το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, με πρόσφατη ανακοίνωσή του επιχείρησε να καθησυχάσει τους συμβασιούχους, επισημαίνοντας πως «οι νέες προσλήψεις προσωπικού που θα στελεχώσει τις δομές θα γίνουν από τους Δήμους, με όρους ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, επομένως κάθε αναφορά σε πολιτικές σκοπιμότητες στη διαδικασία αυτή είναι προφανώς κακόβουλη και απολύτως αβάσιμη. Οι ήδη εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν λόγω της εμπειρίας τους με πολύ υψηλά μόρια».
Ανέφερε εξάλλου πως την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη μετάβαση των Δομών Φτώχειας του ΕΣΠΑ 2007-2013, που έληξε η λειτουργία τους τον Σεπτέμβρη του 2015, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Οι νέες δομές φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας (συνολικά 450 δομές, έναντι των 168 που υπάρχουν σήμερα), με 1400 θέσεις εργασίας έναντι των 700 σημερινών, σχεδιάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους και θα χρηματοδοτηθούν με περίπου 100.000.000 € από το νέο ΕΣΠΑ.
Οι προσκλήσεις των Περιφερειών προς τους Δικαιούχους για μεν τα Κέντρα Κοινότητας έχουν δημοσιευτεί όλες, εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ για τις Δομές Φτώχειας έχουν δημοσιευτεί οι περισσότερες, εκτός από εκείνες των Περιφερειών Θεσσαλίας και Πελοποννήσου. Αντίστοιχα, πάνω από τους μισούς Δήμους έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις χρηματοδότησης για Κέντρα Κοινότητας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου