Με κάθε μέσον οι Ελληνες πάνε στην Αθήνα σήμερα!


Με πούλμαν, πλοία και αυτοκίνητα έρχονται οι διαδηλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας - Πώς θα φτάσετε ως την πλατεία Συντάγματος - Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης θα μιλήσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
Στις 2 σήμερα το μεσημέρι έχει καθοριστεί το μεγάλο «ραντεβού» των Ελλήνων με την ιστορία, καθώς τότε αναμένεται να κορυφωθεί το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Στην πλατεία Συντάγματος που είναι το επίκεντρο όλα έχουν ετοιμαστεί ήδη από χθες και περιμένουν τον κόσμο, που φτάνει από κάθε γωνιά της χώρας για να διαδηλώσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στις 2 έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι ομιλίες, με κύριο ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη, μια ιστορική μορφή της πατρίδας μας, που παρά την άνανδρη επίθεση με μπογιές που δέχθηκε χθες στο σπίτι του, δηλώνει «παρών»: «Είμαι έτοιμος και ήρεμος» δηλώνει ο ίδιος, ενώ οι συνεργάτες του τονίζουν πως θα είναι εκεί «για το ραντεβού του με την ιστορία».

Θα ακολουθήσει η ομιλία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη και αμέσως μετά ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν  εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.
Στο Σύνταγμα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και μια τεράστια ελληνική σημαία με εμβαδόν 150 τμ και ζωγραφισμένο πάνω της τον ήλιο της Βεργίνας, που οι διαδηλωτές ετοιμάζουν εδώ και μέρες. Εξάλλου, όλο το Σύνταγμα και το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες ελληνικές σημαίες που θα κρατούν οι διαδηλωτές.

Έως το πρωί της Παρασκευής η Συντονιστική Επιτροπή έκανε λόγο για περισσότερα από 2.500 λεωφορεία που θα φτάσουν στην Αθήνα από την ηπειρωτική χώρα αλλά και τα νησιά. Αν συνυπολογιστεί και ο κόσμος που θα συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος από την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική, τότε θα πρόκειται αναμφισβήτητα «για το μεγαλύτερο σε όγκο και πάθος συλλαλητήριο του... αιώνα», όπως λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι της διοργάνωσης.
Παρά το κλίμα που επιχείρησαν να δημιουργήσουν το προηγούμενο διάστημα κυβερνητικά στελέχη, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ακόμη και μέλη του «Ρουβίκωνα», που προειδοποίησε πως «στις 4 Φεβρουαρίου θα χυθεί αίμα»,  οι διοργανωτές του ξεκαθαρίζουν ότι ο κόσμος δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου