«Μηχανή του sex» με αγγούρι



Το ζαρζαβατικό χάρη στη κιτρουλίνη που περιέχει βοηθά στη βελτίωση  της στυτικής λειτουργίας
Το αγγούρι φαίνεται ότι είναι το όπλο που προτείνει η φύση για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Νέα έρευνα έδειξε ότι το ζαρζαβατικό, που έχει ίσως το ρεκόρ χλευαστικών και σεξουαλικά φορτισμένων σχολίων λόγω του σχήματός του, αντιμετωπίζει το πρόβλημα βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο πέος.
Ο Νατ Χαουες, συγγραφέας του βιβλίου «Nature Cures» («Θεραπείες της φύσης»), υποστηρίζει ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κιτρουλίνη, όπως το αγγούρι, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας σε άνδρες που πάσχουν από υπόταση. Η συγκεκριμένη ουσία δε έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει επίσης τον οργανισμό να ξεπεράσει την κόπωση και το στρες.

«Η κιτρουλίνη στα τρόφιμα αλλά και στα συμπληρώματα διατροφής μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Η κιτρουλίνη μετατρέπεται στον οργανισμό σ' ένα άλλο αμινοξύ, την αργινίνη, η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε μονοξείδιο του αζώτου» εξηγεί η διατροφολόγος Σόνα Γουίλκινσον. «Το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά τα αιμοφόρα κύτταρα να χαλαρώσουν βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, ακόμα και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων» προσθέτει.

Τα παραπάνω συμπεράσματα φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται από έρευνα που έγινε σε 24 άνδρες με ήπια στυτική δυσλειτουργία. Οι μισοί από αυτούς ανέφεραν φυσιολογική στυτική λειτουργία ύστερα από έναν μήνα καθημερινής λήψης συμπληρωμάτων κιτρουλίνης. Ο αντίστοιχος αριθμός σε ομάδα που έπαιρνε ψευδοφάρμακο ήταν μόνο δύο άνδρες.
Αδιάσπαστη
«Αυτή είναι μια καλή ένδειξη ότι η κιτρουλίνη μπορεί να έχει αποτελέσματα» τονίζει η Γουίλκινσον, η οποία προσθέτει ότι αυτή έχει διαπιστωθεί ότι απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό σε σύγκριση με την αργινίνη. «Ενώ η αργινίνη μετατρέπεται σε άλλες ουσίες από το ήπαρ προτού κυκλοφορήσει στον οργανισμό, η κιτρουλίνη περνάει αδιάσπαστη από το ήπαρ και μετατρέπεται σε αργινίνη από τα νεφρά, η οποία κυκλοφορεί ατόφια μετά στο σώμα» εξηγεί η διατροφολόγος. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η κιτρουλίνη μπορεί επίσης να αντληθεί επαρκώς από το καρπούζι, το κρεμμύδι και το σκόρδο αλλά και από τους ξηρούς καρπούς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου