Ανοίγει το εργοστάσιο της PepsiCo-HBH στο Λουτράκι


Ετοιμο να ξεκινήσει και πάλι είναι το εργοστάσιο της PepsiCo-HBH στο Λουτράκι, με τους νέους του ιδιοκτήτες.

Προηγήθηκαν μακροχρόνιες συζητήσεις, διάρκειας περίπου δυόμισι ετών, σχετικά με την τύχη του
εργοστασίου, στις οποίες ενεπλάκησαν αρκετά ονόματα εταιρειών και από τον κλάδο των αναψυκτικών.


TO DEAL ME THN HELLENIC WATER
Ωστόσο, η Pepsi έδωσε τα χέρια τελικά με την εταιρεία Ελληνικό Ύδωρ Ε.Π.Ε. (Hellenic Water) και εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης της νέας εταιρείας στην περιοχή του Λουτρακίου.

Όπως πληροφορούμαστε από υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις όλο αυτό το διάστημα, οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας, ενώ απαιτείται συνολικά χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών για να επανέλθουν οι εγκαταστάσεις σε πλήρη λειτουργία.


ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ FELIROMA

Σημειώνεται ότι η Ελληνικό Ύδωρ είναι θυγατρική του ομίλου ελληνοκυπριακών συμφερόντων, Feliroma Foods LTD,, με έδρα τη Λευκωσία.

ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε διάστημα το αργότερο 30 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης της ιδιοκτησίας από την Pepsi στην Ελληνικό Ύδωρ, ενώ παράλληλα θα εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες με σκοπό, στις αρχές του 2017, να ενταχθεί το εργοστάσιο σε παραγωγική
διαδικασία.

ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ, ΟΧΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Η Ελληνικό Ύδωρ θα παράγει αποκλειστικά φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, ενώ - όπως μας διαβεβαιώνει το συγκεκριμένο στέλεχος - δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την Ελληνικό Ύδωρ Ε.Π.Ε. για παραγωγή αναψυκτικών ή άλλων προϊόντων.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ 100.000 ΦΙΑΛΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, η επιχείρηση έχει παραγγείλει τρεις ακόμα γραμμές παραγωγής, με σκοπό την ένταξή τους στις ήδη υπάρχουσες, για την ενίσχυση της παραγωγικής δύναμης του εργοστασίου σε περίπου 100.000 φιάλες/ώρα. Σημειώνεται ότι το στήσιμο της μονάδας θα βασιστεί στα πρότυπα της πράσινης ανάπτυξης, με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και άλλων εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ

Σε πρώτη φάση, η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσλήψεις 100 ατόμων, τα οποία θα εντάξει στο δυναμικό της, θέτοντας εκ νέου σε λειτουργία το εργοστάσιο.

TO ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Σε ό,τι αφορά το στρατηγικό προσανατολισμό της Ελληνικό Ύδωρ, θα είναι κατεξοχήν εξαγωγικός, με στόχο το 80% της παραγωγής να διοχετεύεται εκτός Ελλάδος.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

Προσεχώς, η Hellenic Water αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ένα ακόμα επενδυτικό πλάνο, το οποίο αφορά στη δημιουργία μονάδας κατασκευής πλαστικών συσκευασιών PET, ούτως ώστε να προχωρήσει στην καθετοποίηση της παραγωγικής της διαδικασίας. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώην εργοστάσιο της Pepsico HBH ανέστειλε οριστικά τις δραστηριότητές του το 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετώπιζε.

Παρά τις βλέψεις επενδυτικών εταιρειών κατά καιρούς, τόσο με το ενδιαφέρον στραμμένο στον κλάδο των αναψυκτικών, όσο και σε εκείνον της κατασκευής εμπορικού κέντρου, δεν ευοδώθηκαν, με δεδομένο το γεγονός ότι ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως βιομηχανικός και, όπως είχε αναφέρει
χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λουτρακίου, παλαιότερα “δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει η χρήση του”. Έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εκδοθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου