Από τα 4 ευρώ το κιλό ξεκίνησε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Καλές τιμές για τους ελαιοπαραγωγούς και εύκολη διάθεση ιδιαίτερα του ποιοτικού ελαιολάδου σηματοδοτούν οι πρώτες
ενδείξεις στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για το φετινό ελαιόλαδο χύδην, όσο και για το τυποποιημένο.
Οι πρώτες τιμές για το έξτρα παρθένο των Αγίων Αποστόλων, μετά από διαπραγμάτευση αυτή την εβδομάδα κλείστηκαν στα 4 ευρώ το κιλό για 112 τόνους (4 βυτία) μέχρι 0,5 οξύτητα.
Κι αυτό καθώς, όπως εξηγούν εξαγωγείς και μεσίτες που βολιδοσκοπούν την επικείμενη παραγωγή στην Πελοπόννησο, αναμένεται μειωμένη, συν τοις άλλοις, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, (στους 260.000 και 330.000 τόνους αντίστοιχα,
σύμφωνα με το I.O.C.).  Ενδεικτικές είναι οι πρώτες τιμές για το έξτρα παρθένο των Αγίων Αποστόλων, που μετά από διαπραγμάτευση αυτή την εβδομάδα κλείστηκαν στα 4 ευρώ το κιλό για 112 τόνους (4 βυτία) μέχρι 0,5 οξύτητα.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι, μετά από μία πολύ μειωμένη σεζόν –του 2014-2015-, οι αντίστοιχες τιμές ήταν 4,50 ευρώ
το κιλό για 1 βυτίο και 4,35 για 3 και πρόπερσι, για 3 βυτία, 3,45 ευρώ το κιλό
«Ευελπιστούμε να κρατηθούν οι τιμές στα παραπάνω επίπεδα, όπως και η ελαιοπεριεκτικότητα των ελιών που προς το παρόν είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων (4,5 κιλά ελιές για 1 κιλό ελαιόλαδο, ενώ άλλες χρονιές απαιτούνται 5-5,2 κιλά ελιές για 1 κιλό ελαιόλαδο)», σχολιάζει ο Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Αποστόλων, που μετά από διαπραγμάτευση έκλεισε τιμές στα 4 ευρώ το κιλό για 112 τόνους έξτρα παρθένο, χωρίς υποχρεώσεις όσον αφορά την οξύτητα.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω συνεταιρισμός φέτος πούλησε αγουρέλαιο ποικιλίας Αθηνοελιάς και οξύτητας 0,3 με έκθλιψη από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου, έναντι 4,40 ευρώ το κιλό, χαμηλότερα από πέρυσι που οι αντίστοιχες τιμές.
agronews.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου