Από ποιον κληρονομούμε την ευφυΐα μας;



Όπως φαίνεται, χρωστάς την αστείρευτη εξυπνάδα σου (ή την απούσια αυτής) στη μητέρα σου.
AdTech Ad

Σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες, η μητέρα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει τα γονίδια νοημοσύνης (τα οποία βρίσκονται στο χρωμόσωμα Χ) στα παιδιά της από ό, τι ο πατέρας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, ενώ οι άνδρες έχουν μόνο ένα Χ και ένα Υ.

Αλλά πέρα από αυτό, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γονίδια που συνδέονται με την υψηλή νοημοσύνη και κληρονομούνται από τον πατέρα απενεργοποιούνται αυτόματα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο ενός Psychology Spot blog, που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο, εργαστηριακές μελέτες σε γενετικώς τροποποιημένα ποντίκια έδειξαν ότι εκείνα με επιπλέον δόσεις μητρικών γονιδίων είχαν αναπτύξει μεγαλύτερο κεφάλι και εγκέφαλο, ενώ εκείνα με περισσότερά πατρικά γονίδια είχαν μικρότερο εγκέφαλο και κεφάλι επίσης.

Στη συνέχεια, εξετάζοντας τους ανθρώπους και όχι τα ποντίκια, οι ερευνητές στο Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Γλασκόβης πήραν συνεντεύξεις σε συνολικά 12.686 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, από το 1994.

Συνυπολογίζοντας διάφορους παράγοντες, όπως το χρώμα του δέρματος, την εκπαίδευση και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση βρήκαν ότι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης νοημοσύνης ήταν το IQ της μητέρας.

Αλλά αν είστε λίγο χαζοί και η μαμά σας είναι genious, μην εκπλαγείτε!

Προφανώς η γενετική αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 40% έως 60% της ανθρώπινης νοημοσύνης, ενώ το υπόλοιπο εξαρτάται από το ευρύτερο περιβάλλον κάποιου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου