Δοκίμασε φάβα Φενεού ο Χόγκαν

Τη φάβα Φενεού, που είναι πλέον προστατευόμενο προϊόν γεωγραφικής ένδειξης, παρουσίασε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κοινοτικός επίτροπος Πολ Χόγκαν, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελου Αποστόλου, του δημάρχου Σικυωνίων Κορινθίας, Σπύρου Σταματόπουλου, του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου, Κώστα Παπαβασιλείου.
Η φάβα Φενεού θεωρείται από τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης, όσον αφορά στα όσπρια. Ο φάκελος και το αίτημα προωθήθηκαν κατεξοχήν από την ΕΑΣ Κιάτου, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαβασιλείου, η οποία διαθέτει  5.000 παραγωγούς –μέλη, σε μια περιοχή, που φημίζεται επίσης για την ελιά, το σταφύλι και τη διάσημη κορινθιακή σταφίδα.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τη φάβα Φενεού, που θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας,  ο κοινοτικός επίτροπος επανέλαβε εκ νέου τη σημασία και την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Τόσο ο κοινοτικός επίτροπος, Πολ Χόγκαν όσο κι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου είχαν την ευκαιρία να γευτούν μαγειρεμένη φάβα Φενεού και να την απολαύσουν.
Όπως είπε ο δήμαρχος «ο Φενεός ταυτοποιείται με τα όσπρια και μπορεί να παραγάγει καλά προϊόντα, η δε, απόφαση αυτή τιμά τους παραγωγούς».
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου, Κώστας Παπαβασιλείου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο, που πρέπει να παίξουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις και ότι πρέπει ν’ αποφύγουν  τις παθογένειες του παρελθόντος. Τόνισε ότι υπάρχει η βούληση για συνεργασία και με άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις, που παράγουν όσπρια και στη Θεσσαλονίκη και στη Φλώρινα, ώστε να υπάρχει, όχι μόνο ποιότητα αλλά και όγκος προϊόντος, για τις αγορές.


Η προσπάθεια δεν ανήκει στον υπουργό αλλά στην Ενωση Γεωργικιών Συνεταιρισμών Κιάτου και στον δήμο


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου