Primaroli: Εδωσε πάλι αίγλη στην Κορινθιακή σταφίδα!!!!


Οταν υπάρχει μεράκι και αγάπη για τα αγροτικά προϊόντα και τους αγρότες μπορούν να γίνουν θαύματα.
Ενα τέτοιο θαύμα στον αγροτικό χώρο είναι η πορεία του συνεταιριστικού εργοστασίου Primaroli Α.Ε, στο Καίσαρι της Κορινθίας.
Ενα εργοστάσιο που κατέφερε μέσα σε 2 χρόνια να ξεπεράσει το στάδιο της απαξίωσης και των προβλημάτων και να βγεί δυνατά στην διεθνή αγορά με το αληθινό χρυσάφι της Κορινθίας,που είναι η σταφίδα.
Η νέα διοίκηση των Κατσούλη-Γεωργούση έχει πετύχει ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους στόχους που έβαλε αναλαμβάνοντας την διοίκηση.
Το εργοστάσιο κατάφερε, όχι μόνο να αποκτήσει οικονομική αυτοδυναμία αλλά να βγεί και πολύ δυναμικά στην απαιτητική διεθνή αγορά, με εντυπωσιασκά αποτελέσματα.

Η εταιρία Primaroli Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας Σταφίδας Μαύρης (Κορινθιακής) και Σουλτανίνας από το 2000 όπου ξεκίνησε τη δραστηριότητα της σαν Παπαβασιλειου Α.Ε.
 Το 2006 εξαγοράστηκε από την Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε. και από τότε ανήκει καθ ολοκληρία σε ποσοστό 100 τοις 100 (θυγατρική) στη Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε. (Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρία) που μέλη της είναι οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, περιοχών που παράγουν κορινθιακή σταφίδα.
Έχει έδρα την Πάτρα Αχαΐας, όπως και η μητρική εταιρία, εργοστάσιο στην περιοχή Καίσαρι Κορίνθιας περίπου 20 χλμ από το Κιάτο, 100 χλμ από Αθήνα, σε υψόμετρο 800 μ. περίπου.
Οι καιρικές συνθήκες και το τοπικό μικροκλίμα επιτρέπουν την τροφοδοσία του εργοστασίου με εξαιρετικής ποιότητας σταφίδες από τη γύρω περιοχή καθώς και τη διατήρηση τους μέχρι την τυποποίηση και συσκευασία τους.

Οι ελληνικές μαύρες σταφίδες, είναι ένα πασίγνωστο Ελληνικό προϊόν, φυσικά αποξηραμένες στον ήλιο από την ποικιλία με το όνομα Vitis Vinifera L.
Λόγω της υψηλής θρεπτικής αξίας τους οι σταφίδες αποτελούν μέρος της μεσογειακής και ελληνικής διατροφής από τα αρχαία χρόνια.
 Σήμερα καταναλώνεται σαν σνακ ή σαν συστατικό στη μαγειρική, ζαχαροπλαστική, αρτοποιία κτλ. διατηρώντας όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και θεωρείται super food, καλλιεργείται στην Ελλάδα και κυρίως στις ανατολικό-δυτικές ακτές της Πελοποννήσου και στα Ιόνια νησιά όπου ο ήλιος και το μικροκλίμα είναι ιδανικά για τη παραγωγή αυτού του ιδιαιτέρου προϊόντος υπερύψηλης ποιότητας.

Στις υπερσύχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις γίνεται η συγκέντρωση και επεξεργασία της σταφίδας απευθείας από τον παραγωγό ,ικανοποιώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων(λέιζερ ,πετροπαγίδες ,ανιχνευτές μέταλλων, φούρνοι προπανίου κ.α) ,υγιεινής και περιβάλλοντος(βιολογικός καθαρισμός ,πιστοποίηση και διακρίβωση οργάνων ,ανυψωτικών κτλ).

Φυσικά δίνοντας βάση στην ποιότητα η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2005,ISO 22000:2008 ,BRC ,HACCP,KOSHER από την έγκυρη εταιρία TUV HELLAS.
Είναι επίσης μέλος του οργανισμού Επιμένων Ελληνικά και έχει την βεβαίωση ελληνικής επιχείρησης, μέλος του προγράμματος Ελληνικό πρωινό .

Διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος
Κατσούλης Κωνσταντίνος
Αντιπρόεδρος
Καρέλης Βασίλειος
Δ.Σύμβουλος
Γεωργούσης Γεώργιος
Μέλη
Μπουσμάδης Κωνσταντίνος
Πλάτανος Παναγιώτης
Αϊβαλή Αργυρώ
Ρέκκας Θεοχάρης
 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου