Ποτά «μπόμπες» στο στόχαστρο!



Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εντοπίσει το εργοστάσιο στη Βουλγαρία που στέλνει τα επικίνδυνα αλκοολούχα
Eνα παράνομο εργοστάσιο, που λειτουργεί στη Βουλγαρία και στέλνει στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων για τον οργανισμό αλκοολούχων ποτών, με πλαστές ετικέτες επώνυμων εταιριών, προσπαθεί να αποκαλύψει η ΕΛ.ΑΣ. μετά το περιστατικό με τα ποτά «μπόμπες» που ενδέχεται να προκάλεσαν τα σοβαρά προβλήματα υγείας (μερική τύφλωση και νεφρική ανεπάρκεια) στη νεαρή Χάνα Πάουελ από τη Βρετανία, που έκανε διακοπές στη Ζάκυνθο.


Μετά την πρόσφατη εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπόρων αλκοολούχων ποτών, που δρούσαν σε Αθήνα, Εύβοια και βόρεια Ελλάδα, από την Οικονομική Αστυνομία, χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ανακάλυψαν μια αποθήκη χονδρικού εμπορίου στο Περιστέρι με ποτά «μπόμπες». Ιδιοκτήτης της είναι ένας 26χρονος έμπορος και στο εσωτερικό της κατασχέθηκαν 4.000 φιάλες με αλκοολούχα ποτά, τα οποία έφεραν ετικέτες με τις φίρμες γνωστών εταιριών, αλλά είχαν εισαχθεί λαθραία από τη γειτονική Βουλγαρία. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει δείγματα από τα περιεχόμενα των μπουκαλιών και τα έστειλαν για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός νόθευσης και να εξακριβωθεί το μέγεθος της βλάβης που μπορεί να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το περιστατικό με την 20χρονη τουρίστρια από τη Βρετανία, η οποία έκανε διακοπές στον Λαγανά Ζακύνθου και φέρεται ότι κατανάλωσε νοθευμένα ποτά σε πάρτι, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Η υπόθεση επιβεβαίωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα, στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις τουριστικές περιοχές σερβίρουν στους πελάτες τους «βόμβες» για την υγεία τους!

Σε ποσοστό 70% αυτά προέρχονται από τη Βουλγαρία, όπου αγοράζονται πάμφθηνα από ένα παράνομο εργοστάσιο που λειτουργεί κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οπως αποδείχθηκε μετά την εξάρθρωση της σπείρας των λαθρεμπόρων, πολλοί επαγγελματίες της νύχτας έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το κύκλωμα στη Βουλγαρία για να μειώνουν στο ελάχιστο το κόστος των οινοπνευματωδών ποτών που σερβίρουν στους πελάτες τους. Ετσι, εξασφαλίζουν μεγάλο και αφορολόγητο κέρδος, αδιαφορώντας για τις βλάβες που προκαλούν στην υγεία των πελατών τους.
«Πρόκειται για κύκλωμα που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας των ναρκωτικών, με εταιρίες-βιτρίνα και πυρήνες όπου ο ένας δεν γνωρίζει την ύπαρξη του άλλου, ώστε να διασφαλίζουν ότι η αλυσίδα θα μείνει αδιάσπαστη στην περίπτωση που σπάσει ένας κρίκος» αποκαλύπτει στην «Espresso» αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν σε συνεργασία με Βούλγαρους συναδέλφους τους να εντοπίσουν το εργοστάσιο και να στείλουν στη Δικαιοσύνη τους υπευθύνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αστυνομία της Βουλγαρίας έχουν σταλεί από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες των Βουλγάρων μελών της σπείρας που εξαρθρώθηκε πριν από λίγο καιρό, προκειμένου να εντοπιστούν οι επαφές τους και να διαπιστωθεί από πού προμηθεύονταν τα ποτά «μπόμπες» που διοχέτευαν στην ελληνική αγορά.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου