Με λένε Αρτέμη και σβήνω χρέη



 Μάνος Χωριανόπουλος
“Πολύ τον πόνεσε η ψυχή μου τον Αρτέμη να' ουμ, διότι δεν κυκλοφορούν τέτοια παλικάρια σήμερον στην πιάτσα. Αλλά δεν φτουράνε Αρτέμηδες στην κοινωνία τη σήμερον ημέρα. Τουτέστιν τρία πουλάκια κάθονται μονίμως στου Λιάκου το νταλαβέρι.

Καθ' ό,τι Αρτέμης ίσον νόημα, Αρτέμης ίσον τέχνη, Αρτέμης ίσον κουλτούρα και η κουλτούρα ρε μάγκα δεν είναι τυχαίο πράγμα τη σήμερον ημέρα, άμα λάχει να πούμε. Και επειδής να πούμε δεν πιάνει η δικιά σου η γκλάβα και δεν την ανθίζεσαι, δεν πάει να πει ότι δεν πιάνει και τ' αλλουνού η γκλάβα άμα λάχει να πούμε.

Καθ' ό,τι τα υψηλά νοήματα δεν τ' ανθίζεται ο κόσμος, δεν την ψιλιάζεται τη δουλειά. Γουστάρει εγχώριο προϊόν. Πώς λέμε να πούμε, της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό, Σαμιώτισσα Σαμιώτισσα πότε θα πας στη Λέσβο, τι ζητάν οι Βούλγαροι στη Μακεδονία μας και τα τοιαύτα, έτσι και του ρίξεις αψηλό νόημα κομπλάρει.

Και ενώ εσύ του λες να πούμε, μεταξύ των δυο οδών συντομοτέρα η ευθεία, αυτός σου λέει ταρζάν, Γκαούρ και τσίτα. Κυκλοφοριακόν χάος. Έτσι όμως και του ρίξεις κλαρίνο, φουστανέλα και τελεμέ καθάρισες.

Κάνεις και την κονόμα σου και είσαι και ο πρώτος άμα λάχει να 'ούμε. Καθ' ό,τι εν Ελλάδι τέχνη ίσον κονόμα. Και τέχνη χωρίς κονόμα ίσον σάμαλι χωρίς τελάρο".





Η ανάλυση στο 08:45

Ο Χάρυ Κλυν στον παραπάνω παραληρηματικό και έναν από τους κορυφαίους μονολόγους στο ελληνικό σινεμά (στην ταινία Αλαλούμ), είπε μεγάλες διαχρονικές αλήθειες.

Πρώτον, ότι σαν τον Αρτέμη υπάρχουν λίγα παλικάρια σήμερα στην πιάτσα.

Δεύτερον ότι Αρτέμης ίσον νόημα, ίσον κουλτούρα. Ίσον σβήσιμο χρέους θα πρόσθετα, αν ήμουν αρκετά βλάσφημος για να πειράξω ένα τέτοιο σενάριο.

Τρίτον, στην Ελλάδα, τέχνη ίσον κονόμα. Και η τέχνη της πώλησης ελπίδας εξ ανατολών, με μυστικά ομόλογα τραπεζών που έκλεισαν πριν 10ετίες, παίρνοντας μαζί τους την λύση όλων των σημερινών μας προβλημάτων, θέλει μεγάλο ταλέντο.

“Πολύ νόημα” και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.


Ως γνήσιος απόγονος, του Περικλή με τεστ DNA και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ο Αρτέμης Σώρρας ως περσόνα είναι η φυσική κατάληξη αιώνων παρακμής.

Η ρατσιστική του αναφορά, στην προσπάθεια ανθρώπων, που αποφάσισαν να παλέψουν απέναντι στη μοίρα τους και να νικήσουν, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ο ρατσισμός, το μίσος και η βλακεία πάνε μαζί με τις ψεκασμένες θεωρίες. Επομένως ο βασιλιάς των ψεκασμένων, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό. Βάλτε και λίγο ένδοξο παρελθόν και δωδεκάθεο και όλα εξηγούνται.

Πολλοί φίλοι αναγνώστες στα σχόλια, επέκριναν την προβολή (και από το NEWS 247) του οχετού και των δηλώσεων Σώρρα για τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων. H οργή τους είναι κατανοητή. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάνε ότι ο συγκεκριμένος “ανώτερος Έλληνας”, ο άνθρωπος των δισεκατομμυρίων, πέρα από τις ρατσιστικές δηλώσεις, τρέχει αυτή τη στιγμή και μια μεγάλη μπίζνα.

Οι δραστηριότητές του και τα όσα πρεσβεύει ο δήθεν σωτήρας, πρέπει να γίνουν γνωστά, διότι λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά κορόιδα υπάρχουν πολλά.

Και αυτά τα κορόιδα, πληρώνουν για να γίνουν μέλη της στρατιάς του Αρτέμη (γιατί άραγε, αφού έχει τόσα δις ζεστά για να ξεχρεώσουμε;), θεωρούν ότι κάτι μας κρύβουν (τι μας κρύβουν;;;) και ότι φυσικά υπάρχει μια συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας και οι συνέπειες της χρεοκοπίας θα εξαφανιστούν όταν ο Αρτέμης ως  άλλος Κιμ πατήσει το κουμπί (τι περιμένει άραγε;). Τουτέστιν τρία πουλάκια κάθονται.

Εφόσον η οργάνωση του Σώρρα καλεί τους πολίτες να στέλνουν εξώδικα σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και να μην εξοφλούν τίποτα “αφού μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε”, και μπορεί διάφοροι να βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τις συνέπειες, μήπως πρέπει η Πολιτεία να παρέμβει;

Για τις δηλώσεις του ενάντια στα ΑμΕα, τον κρίνατε ήδη στα σχόλια και στα Social Media. Εύχομαι να τον κρίνετε/κρίνουμε και με τη συμπεριφορά σας/μας, στους δρόμους, στις θέσεις πάρκινγκ και στην καθημερινότητά μας εν γένει.

Για τη μπίζνα που έχει στήσει όμως, αναρωτιέμαι για πόσο καιρό ακόμα οι αρχές, θα κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Διότι τέχνη ίσον κονόμα και μερικοί ενώ τους λες “μεταξύ των δυο οδών συντομοτέρα η ευθεία, αυτοί σου λένε ταρζάν, Γκαούρ και τσίτα” και στέλνουν εξώδικα στην εφορία, που αύριο, όταν ο Αρτέμης θα κάνει διακοπές στα νησιά Σάντουιτς, θα τους κυνηγάει.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος, είναι Διευθυντής Σύνταξης του NEWS 247
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου