Ο δήμος Κορινθίων έπρεπε να διώξει μία επένδυση 1 δις ευρώ;



ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιάννης Λάμπρου

Διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις αν η επένδυση στο "Νησί Μάρεζα" στο Κατακάλι θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή.
Διατηρώ ακόμα μεγαλύτερες επιφυλάξεις για τον εμπνευστή της επένδυσης κ.Βενετσάνο και τους τρόπους με τους οποίους έχει κινηθεί μέχρι τώρα.
Γνωρίζω επίσης ότι μέσα στο σχήμα που κινεί την επένδυση είναι και ο γνωστός Αρχιτέκτονας αδελφός του πρώην πρωθυπουργού κ.Σαμαράς.
Τέλος γνωρίζω ότι η εταιρεία του κ.Βενετσάνου έχει παραβιάσει εν μέρη τις σχετικές άδειες όσο αφορά την διάνοιξη του βουνού.
Ολα αυτά είναι γνωστά.
ΟΜΩΣ:
Η  επένδυση αυτή για τη δημιουργία του σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 810 κλινών. Η έκταση όπου θα αναπτυχθεί το κατάλυμα φθάνει τα 780 στρέμματα.
Περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου πολυτελείας, τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και συνοδών υποστηρικτικών έργων τα οποία αφορούν τεχνητή παραλία, καταφύγιο τουριστικών σκαφών 54 θέσεων, τελεφερίκ, ελικοδρόμιο κ.ά.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Σε ένα δήμο που στερείται τουριστικών υποδομών τέτοιου μεγέθους  επένδυση δεν θα προταθεί ποτέ πάλι στους επόμενους αιώνες.
Σύμφωνα με τους "έγκυρους αναλυτές της Κορίνθου", ο δήμος Κορινθίων θα έπρεπε να γυρίσει την πλάτη σε μία τέτοια επένδυση.
Επρεπε να είναι αρνητικός, δυσκίνητος και να δημιουργούσε προβλήματα στο επενδυτικό σχέδιο...!
Επρεπε να διώξει την σκέψη της επένδυσης.
Να ΜΗΝ τους δώσει νερό, να μην τους δώσει ιαματικό νερό και δρόμους...!!!
Ελπίζω βέβαια ότι ο φιλελεύθερος κ. Βασίλης Νανόπουλος όχι μόνο δεν υιοθετεί τέτοιες παράλογες απόψεις αλλά και τις Αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας.
Αν ποτέ αυτή η επένδυση προχωρήσει και για να προχωρήσει πρέπει πρώτα να ΠΟΥΛΗΘΕΙ σε Κινέζους που θα βάλουν τα λεφτά, θα απασχολεί περισσότερους απο 2.000 εργαζόμενους απο την περιοχή.
Θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και στην περιουσία των κατοίκων και θα βάλει την Κόρινθο πολύ ψηλά στον χάρτη τψων διεθνών τουριστικών προορισμών.
Η δημοτική αρχή πολύ καλά έκανε και παρά τις όποιες επιφυλάξεις της βοήθησε την προσπάθεια για να γίνει η επένδυση αυτή.
Αυτό θα έκανε κάθε λογική δημοτική αρχή μίας πτωχευμένης χώρας που ξέρει ότι μόνο μέσα απο μεγάλες επενδύσεις θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Η ιστορία αυτή θυμίζει πολύ τις αντιδράσεις "έγκυρων Μεσσήνιων αναλυτών" που κυνηγούσαν επί 20 χρόνια τον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο με ίδια επιχειρήματα και στερούσαν απο την Μεσσηνία μία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ επένδυση που σήμερα πλέον έφερε  όλη την Μεσσηνία στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε τουρισμό υψηλού επιπέδου.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι απο τους δήμους και το δημόσιο ζητάμε να μην είναι γραφειοκράτες και να μην δημιουργούν περιπέτειες στις επενδύσεις και όταν λειτουργούν γρήγορα τους καταγγέλουμε για διαπλοκή, σκοτεινές σκέψεις και πολλά ακόμα.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ;;;;;
Και να σκεφτεί κανείς ότι την επένδυση στο Κατακάλι την υπέγραψε ένας Οικολόγος υπουργός μίας αριστερής κυβέρνησης που υποτίθεται ότι νοιάζεται για το περιβάλλον και τον πολίτη.
Φαντάσου να την είχε υπογράψει κανένας άλλος μη αριστερός και μη ευαίσθητος.

Για το Street Life
Αύγουστος 2016

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου