Οι φόροι φέρονουν μπλάκ άουτ στην οικονομία


Μπλακ-άουτ στην οικονομία και αποφασιστικό χτύπημα στο εισόδημα των νοικοκυριών αναμένεται να επιφέρει το μπαράζ των νέων φόρων που εφαρμόζονται από την 1η Ιουνίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» η αυξημένη φορολογική επιβάρυνση θα πλήξει νοικοκυριά που ήδη έχουν δει το διαθέσιμο εισόδημά τους να περιορίζεται λόγω των έμμεσων φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με συνέπεια οι πωλήσεις στη λιανική σημειώνουν καθίζηση.
Πιο συγκεκριμένα, το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου η συνολική αξία πωλήσεων στα σούπερ-μάρκετ υποχώρησε κατά 7,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Στα τρόφιμα, η μείωση των αγορών αγγίζει το 13%, με τους καταναλωτές να εξοικονομούν χρήματα ακόμη και στο γάλα. Την ίδια στιγμή, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ έφτασαν τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και το ασφαλιστικό έχουν προκαλέσει βαθιές ανησυχίες σε επιχειρηματίες, οι οποίοι πλέον φαίνεται να διερωτώνται αν υπάρχουν περιθώρια επιβίωσης σε αυτό το περιβάλλον.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου