O πατήρ Παύλος του... ποδοσφαίρου!


Απο χθες και επίσημα η ομάδα του Αγίου Γεωργίου ανήκει στην μεγάλη κατηγορία του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.
Πανάξια στέφθηκε πρωταθλητής και πλέον μπαίνει στα βαθεια του ποδοσφαίρου μία ομάδα που διαφέρει σε πολλά απο τις υπόλοιπες.
Για να παίξει κάποιος ποδόσφαιρο στον ΠΑΣ (Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος ) Αγίου Γεωργίου Κορίνθου το πρώτο διαπιστευτήριο που πρέπει να δώσει στον πρόεδρο της ομάδας δεν είναι η αξία του ως αθλητής αλλά ως χαρακτήρας.
 Ο λόγος; Πρόεδρος της ομάδας είναι ο πατέρας Παύλος, ο οποίος ιερουργεί στην ενορία του Αγίου Γεωργίου - Μακαρίου Κορίνθου και την ίδρυσε με μοναδικό στόχο να ενώσει τα νέα παιδιά της πόλης με την εκκλησία και να τα φέρει πιο κοντά στον Χριστό.
Η ιδέα για τη δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας γεννήθηκε ακριβώς πριν από επτά χρόνια. Ηταν φθινόπωρο του 2006, όταν ο εφημέριος πατήρ Παύλος Στρούμπας ένιωσε μέσα του την πατρική ευθύνη ενός ιερέα για την ψυχοσωματική πρόοδο των ενοριτών του και την παιδαγώγηση των νέων της περιοχής του. Ετσι προχώρησε στη δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου στην περιοχή του με γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ και παιδική χαρά. Το επόμενο βήμα ήταν η ίδρυση ακαδημιών και αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου που μετράει πλέον τέσσερα χρόνια ζωής.
Ο εμπνευσμένος στον αθλητισμό πατήρ Παύλος απολαμβάνει πλέον τους καρπούς της δουλειάς του. Η ομάδα του ΠΑΣ Αγίου Γεωργίου αγωνίζεται στη Β1 τοπική κατηγορία Κορινθίας και οι ακαδημίες της διακρίνονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα,.
Σε κάθε βήμα, σε κάθε εκδήλωση έχει δίπλα της τον πρόεδρό της πατέρα Παύλο, ο οποίος έχει βάλει στη φανέλα της ομάδας την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και σήμα της (φυσικά) τον Αγιο Γεώργιο.
Ο ίδιος απολαμβάνει τη στήριξη του μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος τον παροτρύνει να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά του και αιτιολογεί τη στάση του λέγοντας: «Ολες οι δραστηριότητές μας έχουν ως στόχο να φέρουμε τους ενορίτες μας σε επαφή με τον ιερέα τους και κατ' επέκταση πιο κοντά στον Χριστό.
Τα πρωταθλήματα δεν είναι ο αυτοσκοπός μας».
Ο πατήρ Παύλος ακολουθεί την αντρική ομάδα του Αγίου Γεωργίου σε κάθε χωριό και πόλη του νομού Κορινθίας.
Κάθεται στον πάγκο και μοιράζεται την ίδια αγωνία με τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Χόντια, δίνοντας πάντα μια ευχή: να βγουν από τον αγωνιστικό χώρο υγιείς και ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που έχουν κάνει!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου