Ποιος θα δώσει 9.000 τον μήνα για το «Πευκάκι»;


Το ιστορικό ξενοδοχείο «Πευκάκι» στο Λουτράκι,βγαίνει σε δημοπρασία.

Το ξενοδοχείο,ανήκει στο ίδρυμα «Νικολόπουλος» και είναι γνωστά τα όσα έγιναν πέρσυ,προκειμένου να σταματήσει η μίσθωση από τον επιχειρηματία κ.Βαγγέλη Μητρογιάννη.

Ο κ.Μητρογιάννης είχε καταφέρει να αναστήσει ένα ξενοδοχείο που είχε χαθεί μέσα στον χρόνο και παράλληλα να λειτουργήσει ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα,που έφερνε καθημερινά πολύ κόσμο από την Αθήνα.

Το συμβούλιο του ιδρύματος με «πραξικοπηματικές» όπως είχαν χαρακτηριστεί από τον κ.Μητρογιάννη διαδικασίες προχώρησε στην έξωση.

Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο δήμαρχος Λουτρακίου κ.Γιώργος Γκιώνης και συμμετέχει και η τοπική εκκλησία στο διοικητικό συμβούλιο.

Αυτές τις μέρες τρέχει η προθεσμία για την δημοπράτηση εκ νέου του ξενοδοχείου αλλά και του εστιατορίου,αφου θεωρούνται ενιαίος χώρος.




Το διοικητικό συμβούλιο έχει θέσει ως τιμή εκκίνησης τα 9.000 ευρώ τον μήνα.

Ένα ποσό που κύκλοι της αγοράς το θεωρούν όχι απλά απαγορευτικό αλλά εξωπραγματικό με βάση την οικονομική κατάσταση.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι κανένας επιχειρηματίας δεν θα πάει να «αυτοκτονήσει πληρώνοντας 108.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα και με πολλά ακόμα επιπλέον έξοδα.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι θα αποβεί άκαρπη η δημοπρασία και εκφράζονται υποψίες ότι μπορεί κάποια στιγμή να δοθεί σε επιχειρηματία με απευθείας ανάθεση,με την αιτιολογία ότι δεν πάει κανείς.

Κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε θύελλα εύλογων αντιδράσεων όχι μόνο στο Λουτράκι αλλά σε ολόκληρη την αγορά.

Το ξενοδοχείο για να μπορέσει να λειτουργήσει με σωστές προδιαγραφές χρειάζεται μεγάλη επένδυση.

Πολύ σοβαρό θέμα επίσης είναι ο εξοπλισμός του κ.Μητρογιάννη που βρίσκεται μέσα στο κτίριο και του ανήκει.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου