Έτσι θα είναι τα φορτηγά του μέλλοντος


Ο Σουηδός κατασκευαστής Einride παρουσίασε ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας του αυτόνομου ηλεκτρικού φορτηγού που θέλει να δει στους δρόμους της Σκανδιναβίας τα επόμενα χρόνια.
Ονομάστηκε T-pod, το όχημα που φουσκώνει τα φτερά του πωλείται ως κάτι περισσότερο από ένα αυτοκαταστροφικό φορτηγό και αντ 'αυτού ένα εντελώς νέο είδος μεταφοράς. Χωρίς χώρο για να μπορεί ο οδηγός να καθίσει, το T-pod μπορεί να μεγιστοποιήσει τη χωρητικότητα που σύμφωνα με την Einride μπορεί να χωρέσει 15 παλέτες αγαθών παρά το γεγονός ότι έχει μήκος μόνο 7 m. Η Einride υιοθέτησε μια μοναδική προσέγγιση κατά το σχεδιασμό του T-pod και το εξοπλίζει με ένα μοναδικό αυτόνομο σύστημα οδήγησης.
Αυτή η ρύθμιση σημαίνει ότι σε αυτοκινητόδρομους, το φορτηγό μπορεί να κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ σε στενότερους και πιο δύσκολους δρόμους της πόλης, γίνεται ένα μεγάλο τηλεκατευθυνόμενο όχημα με οδηγό που τον χειρίζεται από μια θέση εκτός του χώρου που γνωρίζουμε. Η Einride σκοπεύει να έχει στόλο 200 T-pod τα οποία θα κινούνται στη Σουηδία μέχρι το 2020 ενώ το εγχείρημα θα ξεκινήσει με μια διαδρομή μεταξύ του Γκέτεμποργκ και του Χέλσινμποργκ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Einride, Robert Falck, δήλωσε: "Είμαστε τώρα σε κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την επιχείρηση αλλά για το μέλλον των μεταφορών. Μέσω της τεχνολογίας, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα για το μέλλον, που περιλαμβάνει τόλμη και αφοσίωση και απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου