5 tips για τη σωστή φροντίδα των ρούχων σας


Επιλέξτε τη σωστή συσκευή για τη φροντίδα των ρούχων σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να είναι πάντα σαν καινούργια.
Πλύσιμο των ρούχων… Μια δουλειά που στην κυριολεξία δεν τελειώνει ποτέ, γι΄ αυτό και το πλυντήριο είναι μια από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις για τις γυναίκες. Ο καλύτερος φίλος της νοικοκυράς για την ακρίβεια. Ωστόσο υπάρχουν κάποια μυστικά που κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική. Ας δούμε μερικά από αυτά:

1. Πλύσιμο στη σωστή θερμοκρασία


Τα λευκά ρούχα πλένονται έως και στους 95 βαθμούς στο πλυντήριο, τα χρωματιστά έως τους 60. Ωστόσο δεν αντέχουν την θερμότητα όλα τα ρούχα το ίδιο καλά με τα βαμβακερά. Ο πολυεστέρας (PES) μπορεί και να πλυθεί ως και στους 60 βαθμούς, ενώ για ρούχα από νάιλον ή πολυαμίδη (ΡΑ) προτείνεται θερμοκρασία 30-60 βαθμών. Πιο ευαίσθητα είναι τα μάλλινα, η βισκόζη και το μετάξι που δεν αντέχουν θερμοκρασία μεγαλύτερη από 30 βαθμούς. Ωστόσο πέρα από τους γενικούς κανόνες, κομβικό ρόλο παίζει και η ίδια η κατασκευή του πλυντηρίου. Νέας τεχνολογίας πλυντήρια, όπως της Miele, λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζουν την ποιότητα του ρούχου σε κάθε στάδιο πλύσης.

2.Το σωστό στέγνωμα


Η άποψη ότι στην Ελλάδα λόγω ηλιοφάνειας το στεγνωτήριο δεν χρειάζεται έχει πια καταρριφθεί. Ο ήλιος καταστρέφει τις ίνες των ρούχων ενώ η ρύπανση της ατμόσφαιρας κάνει τα φρεσκοπλυμένα μας ρούχα… βρώμικα! Ένα στεγνωτήριο Miele προστατεύει τα ρούχα κατά το στέγνωμα για να είναι σαν καινούργια για πολύ καιρό, έχει τις χαμηλότερες καταναλώσεις και εξοικονομεί ως και 40% χρόνο από το σιδέρωμα!

3. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που «φορούν» τα πλυντήρια ρούχων της Miele λειτουργούν εντελώς αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς ενώ ο πατενταρισμένος κάδος της Miele προστατεύει τα ρούχα ενώ τα πλένει. Χάρη δε στα ειδικά προγράμματα μπορείτε να πλύνετε με απόλυτη φροντίδα ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ρούχα σας.

4. Χρωματιστά ρούχα.

 Πάντα να χρησιμοποιείται η ειδική καρτέλα για τα χρωματιστά υφάσματα, ενώ τα T-Shirts και τα βαμβακερά υφάσματα είναι καλό να πλένονται σε θερμοκρασία 30oC ή 40oC αν είναι πολύ βρώμικα και με ελάχιστο μαλακτικό.

5. Οικονομία ρεύματος, νερού και απορρυπαντικού

Ακόμα και στα δημοφιλή προγράμματα πλύσης είναι σημαντικό να εξοικονομείτε ρεύμα και νερό. Επιλέγοντας ένα πλυντήριο ρούχων της Miele πετυχαίνετε τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος και νερού ακόμα και στα πιο δημοφιλή προγράμματα.  Παράλληλα, αν διαλέξετε ένα πλυντήριο ρούχων με το σύστημα Twin Dos, το καλύτερο σύστημα αυτόματης δοσολογίας απορρυπαντικού στον κόσμο θα είστε σίγουροι ότι  χρησιμοποιεί τόσο απορρυπαντικό όσο ακριβώς χρειάζονται τα ρούχα για απόλυτη οικονομία, προστασία των ρούχων αλλά και της συσκευής σας από υπερδοσολογία χωρίς εσείς να κάνετε τίποτα!

Τώρα και για τον Ιούλιο, η Miele επιστρέφει το 15% σε όποια συσκευή φροντίδας ρούχων κι αν αγοράσετε. Επομένως, αν ψάχνετε για ένα κορυφαίο πλυντήριο, αν επιτέλους θέλετε να αποκτήσετε ένα στεγνωτήριο ή λόγω έλλειψης χώρου αν επιθυμείτε ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο σε μια συσκευή, είναι η στιγμή για Miele.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου